Bladvorm: nature's compost - epische tuinieren

Bladvorm: Nature's Compost - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren wordt door lezers ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen.

Een van de beste delen van het herfstseizoen is dat zoete, zoete kruimelige bladvorm iets waar ik elk jaar naar uitkijk. Niet alleen is de intense hitte van de zomer afgekoeld, maar loofbomen hebben dode bladeren laten vallen op het bodemoppervlak om de aarde te bemesten.

Het is een wonder waarom zo veel mensen rake ze op en geven ze aan afval inzameling personeel om te worden verwijderd. Verspreiding bladeren in de tuin is zo'n krachtige instrument. De aarde uitgevonden! Zo weelderige bos vloeren beoefenen regeneratie op hun eigen.

Dus waarom niet nabootsen wat de natuur ons moet laten zien? Door het gebruik van gevallen bladeren in onze tuinen, helpen we de grond vocht te behouden, en als ze ontbinden, voeden ze voeding aan de bodem hieronder. De verzameling en het gebruik van blad schimmel in de tuin is ook een super eenvoudig proces.

Dus laten we praten over blad schimmel en hoe tuiniers het kunnen gebruiken in hun tuin ruimtes!.

Zelfgemaakte blad schimmel bootst de lagen van de ontbinding in de natuur.

Gewoon zetten, blad schimmel is het resultaat van het verval van gevallen, gedeeltelijk vergaan bladeren. Een blad stapel is een krachtig ding, als het ruwe bladeren omzet in deze verrijkingshulpmiddel. De inhoud komt uit loofbomen, maar kan ook onkruid of zelfs grasknippers omvatten. Mensen gebruiken bladvorm als een bodemconditioner of als mulch, verspreiden het op bedden rondom planten. Als bladeren ontbinden, geven ze essentiële voedingsstoffen terug aan de aarde en vergrendelen ze in vocht. Ze houden ook plantenwortels warm tijdens de winter, en huisoverwinnende insecten, namelijk heilzame predator insecten en bestuivers. Dit is waarom ik elke keer dat ik mensen dit rechtop zie.

bron naar de stortplaats of de gemeentelijke composter.

Blad schimmel heeft veel toepassingen in een tuin of tuin gebied. Nou voel dat later in dit stuk.

Blad schimmel is de beste toevoeging, vooral als het gaat om het bouwen van bodemstructuur. Het is een overvloedige natuurlijke hulpbron die praktisch vrij is, alleen vereist de uitgaven van de energie die nodig is om het te verzamelen en af te breken. Wanneer we zeggen dat het vocht bevat, bedoelen we het. Blad schimmel bevat net zo veel vocht als turf mos. Niet alleen zijn belangrijke voedingsstoffen stikstof, fosfor en kalium aanwezig, maar verschillende micronutriënten die plantgroei ondersteunen zijn aanwezig als goed. Zijn niet alleen gunstig voor de bodemstructuur, maar heeft een gekoppeld voordeel van het aantrekken van aardwormen, die reizen omhoog in de bodem om te consumeren en te verwerken verval herfst bladeren. U kunt het verspreiden op tuinbedden, of het opnemen in uw bodem als een jaarlijkse bodemverfrisser. Als alternatief, laten we hun ding doen in uw tuin.

Terwijl ze daar zitten, ontbinden en voeden ze uw nabijgelegen planten of gras. Ze bevatten tonnen nuttige bacteriën, en ze bieden een habitat voor het overwinteren van insecten van alle soorten, vooral uw tuin vrienden. Grondkevers, duizendpoten, millipedes, pillbugs, en spinnen allemaal helpen de bladeren te desintegreren. Pollinatoren zoals wespen, sommige bijen, en motten maken zichzelf een thuis in rottende bladeren voor de winter. Ze komen weer naar voren in de lente om het werk van bestuiven uw planten te doen om u te helpen te produceren veggies.

Als u graag uw eigen stapel als een bron van blad schimmel te creëren, zijn er een paar dingen te overwegen. Of u wilt gewoon verzamelen gevallen bladeren uit de tuin, of een bron elders vinden, denk aan de grootte, het type en de leeftijd van uw bladeren om adequaat te plannen voor hun gebruik. Sommige bladeren vereisen een beetje verwerking voordat ze daadwerkelijk gunstig zijn voor de tuingrond, terwijl anderen dont nodig hebben.

Kleinere bladeren of dunnere bladeren vervallen sneller en gemakkelijker dan dikkere of grotere bladeren. Versnipperde bladeren hebben een extra vuur dat nog sneller zal ontbinden dan sommige kleine bladeren. Hoe meer variatie van maten in uw stapel, hoe beter de inhoud. Als gevolg daarvan moet je zeker denken aan verschillende maten gevallen bladeren wanneer je blad schimmel.

Grootte beïnvloedt hoe lang het duurt voor bladeren te ontleden, en zo doet de soort. Oak bladeren, bijvoorbeeld, duurt langer om uit elkaar te vallen dan gele anemoon, dat is praktisch aan het tegenovergestelde einde van het verval spectrum. Maple en sycamore bomen hebben een vergelijkbare snelheid van verval. Mengen van verschillende soorten zal bevorderen hogere vervalpercentages voor sommige soorten die meestal meer tijd om blad schimmel dan anderen te worden.

Als je merkt dat je buren proberen om een deel van de bladeren weg te halen van hun tuin, overwegen hen te vragen of je ze in plaats daarvan kunt hebben! Het bespaart hen wat energie en voegt variatie toe aan uw aanbod van blad schimmel. Diversiteit is een groot deel van inherent gezonde natuurlijke systemen.

Een andere belangrijke overweging die speelt in het creëren van blad schimmel is weten welke planten bevatten kruidendodende verbindingen zoals kangoeroes.

Amerikaanse iep, en hickory bomen scheiden deze verbindingen. Laat elke kangloon-bevattende plantaardige materie rotten voor ten minste 2 maanden voordat het te gebruiken als mulch of in tuinen. In dit geval, bouw je composteer stapel en laat de stapel doen zijn ding, maar laat de stapel zitten voor enige extra tijd voordat het gebruik ervan om zeker te zijn van de natuurlijke herbiciden verval. Nadat het afgebroken in een diep bruin of zwart, zachte massa, zal het net zo goed als niet-allelopathische types.

Denk aan de leeftijd van de bladeren die je gebruikt. Hoewel dat zeker een overweging in het onderwerp dat we net bespraken, het ook iets te overwegen als het gaat om de versheid van bladeren. Fallen bladeren tenzij ze kruin bevatten kan meestal direct worden gebruikt met slechts een beetje verwerking. Maar nieuwe bladeren en verse bladeren vereisen veel meer verwerking voordat ze daadwerkelijk gunstig zijn in de tuin. Deze kunnen samen worden behandeld als ze vervallen als ze zijn full-size. Schrapping bladeren breken ze af in kleinere maten, waardoor microbiële leven te beginnen om ze af te breken en ons te helpen blad schimmel die onze bodem zal verrijken.

Daarnaast hebben vers gevallen bladeren meer stikstof dan die welke al een tijdje op de grond zitten. Die zitten geleidelijk bruin en oxideren hun stikstof af, waardoor alleen koolstof. Koolstof is gunstig voor de bodem als het vasthoudt aan vocht en duurt langer om af te breken. Stikstof helpt bij toekomstige plantengroei. Een mix van beide is ideaal wanneer je composteert, als een goede koolstof-stikstofverhouding helpt bij de ontbinding.

Het maken van blad schimmel kan zo ingewikkeld of zo ongecompliceerd als je wilt. Er zijn verschillende manieren om bladeren te verwerken voor gebruik in tuinen. Deze verwerking versnelt meestal het verval van bladeren. Zodra tuinders hebben verzameld deze praktisch vrije bron, de tijd om te beslissen welke van deze methoden het beste is voor hun tuinieren stijl.

Een snelle manier om de ontbinding te bevorderen is om de bladeren op te raken, zakken ze omhoog, steken gaten in de zak, en laat de warmte in de zak om de bladeren sneller rotten dan ze zouden als ze zaten in de open lucht. U kunt de bladeren binnen nat maken om het proces ook te versnellen, maar zorg ervoor dat de bladeren niet te nat. Een handvol vochtige bladeren moet de consistentie van een vochtige spons in plaats van druipen met water. Te hoog van een vochtgehalte zal eigenlijk het proces vertragen, vandaar de behoefte aan gaten in de zak. Een grote bron voor het houden van die bladeren vochtig is.

die stikstof levert in de vorm van ureum, maar als je piept, is alleen water genoeg! Als je aarzelt om plastic te gebruiken, overweeg dan a.

die geleidelijk zal afbreken met de bladeren.

Anders dan een zak, zijn er meer opties voor containers die je kunt gebruiken om het verval te versnellen. Een compostbak, of het nu een draadbak, open bak of afgesloten is, is een uitstekende keuze.

Merk op dat zijn beste om ervoor te zorgen dat uw bladeren direct contact maken met de grond, dus plaats alle stationaire bakken direct op de grond in plaats van beton. Compost die de aarde raakt zorgt voor interactie met de microbioom van de bodem er, het creëren van een rijke bron van het tuinieren materiaal dat zal helpen bij de juiste waterretentie en verrijken elke site.

om de temperatuur in uw stapel te controleren om ervoor te zorgen dat het optimaal blijft. Je hoeft niet te zorgen voor echt hete compostering voor dit soort compost, maar warmte tijdens de ontbinding versnelt het.

Merk op dat versnipperen bladeren zal ook versnellen verval. Voor een snellere productie van bladvorm, versnipperde bladeren voordat ze gaan in de tuin of de bladvorm stapel. Snelle methoden zijn geweldig als je nodig hebt om tuinbedden snel te vullen voor een snel-to-happen seizoen. Ze zijn ook geweldig voor het tuinieren in warmere seizoenen wanneer vruchten en groenten moeten worden geconditioneerd nu, in plaats van later. Hete methoden zijn vooral goed voor.

omdat ze resterende zaden doden die zouden kunnen ontkiemen.

Pillen bladeren samen en laat ze zitten op de grond oppervlak om te vervallen na verloop van tijd. Dit is het beste met gevallen, koolstofrijke bladeren zoals die in de herfst. Ik vind deze methode het meest gunstig voor gebruik in tuinbedden wanneer struiken en groenten sterven weg of in slaap vallen als het werkt als een mulch over de winter terwijl het bederft. In de volgende lente, voeg ik grond toe aan de vervallen bladeren. Je kunt ook een stapel naast uw compost bak voor een consistente bron van bruine materie voor een consistente bron te houden. Hoe groter de stapel, hoe sneller het proces. Een oppervlakte van een 4 tot 5 meter over een stapel die een paar meter diep wordt afgebroken veel sneller dan een dunne laag op de aarde oppervlak.

Omdat niet alle bladeren direct goed zijn voor tuinen, zijn tragere stapel methoden soms de voorkeur. Als bacteriën consumeren de bladeren, essentiële elementen van een gezonde microbiome opbouwen en vul de mal met die goedheid die je wilt. Een langzamer ontledingsproces betekent minder van de gunstige delen van de schimmel worden verbrand in een sneller proces. Trage methoden zijn ook geweldig als je tijd hebt om te wachten. Ze niet veel inspanning en maken het vrije deel van deze bron echt vrij.

Bladvorm zorgt voor een rijke ondergrond voor schimmelontwikkeling.

Denk aan waarom je het maken van blad schimmel. Waar is het voor? Zal het mulch, of wilt u uw compostbak te vullen met het? Zal het een bron van waterretentie of een methode om vegetatie warm te houden in de winter? U kunt zelfs willen maken blad schimmel om uw bodem te conditioneren. Wat de reden ook, weet dat je tuinieren met een van de beste wijzigingen voor uw bedden!.

Er zijn tonnen verschillende soorten mulch die er zijn.

Maar als je wilt om blad schimmel te gebruiken als mulch, breng het rond de tuin, waardoor een paar centimeter van de ruimte tussen het en de basis van uw planten. Zijn geweldig voor het tuinieren in de winter wanneer de lucht koud is en alle bladeren zijn dood. Ik heb gebruikt om mijn tuin te bedekken in de winter, het beschermen van wortels die wachten op de lente te komen uit slaap. In dit geval, vul ik gewoon het bed met bladeren. Geen versnippering en geen afstand nodig zijn, hoewel als er veel bladeren, kunt u zeker versnipperen om meer in te pakken in de beschikbare ruimte. Als ze niet allemaal vervallen door de lente, kunt u composteren grotere bits en werken de rest in de grond om het voor te bereiden op tuinieren.

Maar we kunnen niet genoeg benadrukken hoe gunstig valbladeren zijn in composteringsprocessen. Vallende bladeren zijn een broodnodige bron van bruin afval dat cruciaal is om uw compoststapel te verwarmen. Houd uw stapel bladeren op de compostplaats, en meng er wat in als u groene materie toevoegt zoals.

Je kunt de stapel ook bedekken met bladeren in de winter om de organismen binnen veilig te houden. Wormen houden ervan, ook kun je het gebruiken in je worm toren of bak om je te voeden.

Als een koolstofhoudende stof, het is uitstekend beddengoed voor.

Een andere manier om deze schimmel in je tuinieren praktijk te integreren is om het te mengen in de grond, waar het fungeert als een rijke conditioner. In dit geval, zijn best om de bladeren te versnipperen voordat ze composteren, zoals op die manier hebben ze een fijnere grootte en kunnen snel vervallen. Spreid het over de tuinbed, en rond planten, niet direct op hen.

Terwijl veel mensen gebruik maken van zaaien en gras bouwers als de primaire methode van het bemesten van een gazon, deze schimmel is net zo effectief. Als uw gras groeit onder een loofboom, zijn net zo gemakkelijk als hen te laten vallen en verval over de herfst en de winter. Anders, kunt u ze opharken, en verspreid ze over het gazon nadat ze ontbinden. Het verstrooien van het materiaal zal helpen in verval.

A: Het is geweldig om te tuinieren! Gebruik het om te mulchen, te bemesten en uw tuin te beschermen.

A: Niet noodzakelijk, maar het kan worden opgenomen in een composteerbak.

Als je het versnippert, niet meer dan een maand of twee. Volledige grootte kan het 6 maanden tot een jaar duren om te ontbinden.

V: Kun je direct planten in bladvorm?.

A: Je kunt, maar het is beter om een goed doordachte mix van grond en wijzigingen die is geoptimaliseerd voor de behoeften van wat je groeit. Tuinieren met bladvorm is geweldig, maar dat betekent niet dat het het enige moet zijn wat je gebruikt!

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}jQuery).

Ik creëerde Epische Tuinieren om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

  De Cycas mag niet te lang nat staan, af en toe laten opdrogen is goed en zal het beste resultaat opleveren.

Ja, je kunt groenblijvende bomen en struiken in schaduw kweken.

 De kamerplant heeft ongeveer 3-5 uur direct zonlicht per dag nodig. Cycas revoluta - stam 45-60 cm - totale hoogte 140-160 cm - pot Ø 48 cm [pallet]. De Cycas kamerplant groeit niet snel en verbruikt ook niet veel water. De plant komt voor in Oost- en Zuidoost-Azië (Japan, Indonesië, Maleisië), India, Sri Lanka en Madagaskar. In de lente en zomer kan deze kamerplant ook naar buiten. We hadden al gemeld dat de Cycas een langzame groeier is.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en de Google.

Ook wel Valse Sagopalm of Vredespalm genoemd is de Cycas zeker geen lid van de palmen familie maar van de familie der palm-varens. Het leuke aan de Cycas is dat hij binnen als kamerplant kan staan, maar ook buiten als kuipplant. Bij mij worden de naalden geel krijgen ze dan te veel of te weinig water?. De plant haalt hier namelijk eerst alle voedingsstoffen uit.

De Cycas kan dan weer nieuw blad maken.

container-order-button > span'). zoals bijvoorbeeld Lechuza Pon of Zeoponic. In de huiskamer is de normale huiskamer temperatuur prima, er is geen verdere aanpassing nodig. Hij was altijd aan het bellen om me te vertellen hoe zijn tomaten aan het doen waren of me regisseren naar welke buren de beste hortensia hadden.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas palm informatie

Het in niet nodig om de Cycas te snoeien.

Wat is een conifer? We zien het als een groenblijvende plant met naaldachtige bladeren, maar een conifer is gewoon een plant die kegels draagt.

In het voorjaar heeft de Cycas genoeg energie om eventuele beschadigingen te herstellen. Let op: doe dit pas als de hele veer geel is geworden. Mijn grootvader was een onofficiële regionale tuin verslaggever. De volle grond van de palm mag niet kletsnat worden en langdurige blootstelling aan natte grond overleven de wortels niet. Alleen op deze manier bent u verzekerd van de beste kwaliteit voor de scherpste prijs!. Verkrijgbaar in diverse hoogtes, varianten, en met een pot die past bij jouw interieur. In de zomermaanden kan de Cycas ook buiten schitteren, maar laat hem dan wel even wennen aan het zonlicht. Doe dit absoluut niet in de winter.

Alles wat je moet weten over Conifers - FineGardening.

Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit 2 maanden groeigarantie. Gele bladeren ontstaan vaak door een te veel aan water en kun je het beste verwijderen door deze zo dicht mogelijk bij de stam af te knippen. Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de voorkeursdatum, maar hierin kan in sommige gevallen worden afgeweken.

Met alles wat deze planten bijdragen, haar geen wonder tuinders houden van hen.

Cycas revoluta - Palmvaren - Valse sagopalm - Palma Verde Exoten V. Plaats deze woonplant in een pot die minimaal 20% breder is en gebruik . Heeft jouw plant last van dit soort ongedierte, sproei hem dan af met een harde straal water en als dat niet lukt, gebruik dan een (biologisch) bestrijdingsmiddel. Hun brede scala aan kleuren, met inbegrip van elke schaduw van groen samen met teal blues en chartreuse geel, lijken te ploffen tegen gedempte winterhemels.

De Cycas heeft een luxe uitstraling en staat daarom vaak bij bedrijven bij de entree te pronken.

Antwoord door: Mauritsvh op 2 jun. Cycas panzhihuaensis - stam 70 cm - totale hoogte 180 cm [PALLET]. De Cycas revoluta mag in de winter ook binnenshuis gehaald worden. De lente heeft de voorkeur omdat eventueel beschadigde wortels dan sneller herstellen. De Cycas groeit zeer langzaam dus verpotten hoeft maar af en toe te gebeuren met een regelmaat van ongeveer 3 jaar. Let op: Er staan geen planten van Directplant op voorraad bij een ophaalpunt. In de vrije natuur kunnen cycassen tegen redelijk lage temperaturen tot wel -0ºC. Leer welke soorten en rassen werken het beste voor uw tuin, of je nu op zoek bent naar een specifieke kleur of groei gewoonte, of om een match voor een bepaalde voorwaarde te vinden.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen