Burros staart: het kweken van ezelstaart planten - epische tuinieren

Burros staart: het kweken van ezelstaart planten - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u via links op onze site te kopen, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Lammetjes oor, kattenstaart, kruisbessen hebben we de neiging om planten te noemen naar onze harige vrienden. En als een plant verdient van zijn naam, zijn burros staart. Deze succulenten lange, trailing stengels zijn verpakt met mollige bladeren, waardoor het de vorm en de visuele textuur van een ezelsstaart!

Afgezien van opvallende detail, burros staart wordt gewaardeerd voor zowel droogte en a.

In warme klimaten, het gedijt buiten het hele jaar door. Voor koude gebieden, kunt u burros staart te groeien als een uitstekende huisplant. En, ongeacht het klimaat waarin je leeft, burros staart ziet er fantastisch onder andere succulenten en cactussen.

In dit artikel, leer goed alles over burros staart zorg en wat maakt ze tikken. Met wat oefening en geduld, je zult binnenkort hebben een mooie, bloeiende succulent!.

Goede producten bij Amazon For growing Burros Tail:.

Harris Diatomeous Earth, Food Grade With Duster.

De burros staartplant, ook wel ezelstaart genoemd, groeit in lange clusters van bladeren.

Kijkend naar een steelpunt onthult hoe deze bladeren zich ontwikkelen.

In de wetenschappelijke wereld staat burros staart bekend als.

Sedum is een populair geslacht van de Crassulaceae familie, die de meeste van de oh-so-trendy huisplant succulenten bevat. Zijn meestal herkend door lange en bladerige stengels, maar zijn 400+ soorten variëren wijd. Sommige sedum soorten werden onlangs herclassificeerd onder de.

genus, maar Burros staart blijft een echte sedum.

Burros staart wordt soms genoemd ezels staart of paarden staart (iedere staart zal doen, echt!). Misschien is de meest voorkomende cultivar is.

Het maakt niet uit de gewone namen, deze succulent komt uit het zuiden van Mexico. Zijn gewend aan warme temperaturen en is thuis verspreid over rotstuinen.

Donkeys staart is een groenblijvende vaste plant. Zijn achterliggende stengels kunnen tot 4 voet lang worden en zijn dicht verpakt met vlezige bladeren. Deze bladeren zijn licht blauw-groen of grijs-groen en spiraal strak rond de steel. Ze zijn bekleed met farina, een epicudaire wax die fungeert als een natuurlijke zonnebrandcrème en afstoten water om rotten te voorkomen.

Succulente planten groeien meestal een bloem stengel die scheuten boven de rest van de plant. Burros staart, echter, houdt zijn bloemen dicht bij huis. De bloeiwijzen knop aan de top van een steel, het afhakken in helder roze of rode bloesems. De bloemen zijn stervormige een kenmerk gedeeld met de meeste andere sedums. Burros staart planten zelden bloeien wanneer ze groeien binnen omdat ze gaan slapen eerst.

Werden gewend aan het zien van planten slapen in de winter, maar dat is niet altijd het geval met succulenten. Ze niet volgen een interne klok. Eerder, volwassen planten gaan slapen wanneer de groeiomstandigheden ongunstig worden. Dit komt vaak overeen met de winter sinds de temperatuur daalt. Sedum, echter, meestal gaat slapen in de hitte van de zomer en groeit door de winter en de lente (onthoud, het is van balsems Mexico). In de koudste maanden echter, het kan een snelle slaaptijd duren voordat het opnieuw zijn groeiseizoen.

Als je van de textuur van burros staart maar wil een beetje meer kleur, neem een kijkje op de.

! Beide zijn in het geslacht Sedum, maar gelei bonen hebben levendige roze tips. Deze collega sedum is klonterer dan burros staart, maar nog steeds zeer vergelijkbaar.

Wanneer het bloeit, is de staart van de burros erg ingetogen.

Burros staartverzorging is als de meeste succulenten, maar met enkele belangrijke uitzonderingen. Lees hoe je moet zorgen voor deze volgzame succulenten om je burro gelukkig te houden!.

Plaats je sappige plant waar het elke dag 4-6 uur gefilterd zonlicht zal krijgen. Vermijd felle, volle zon met deze plant omdat helderdere omstandigheden de bladeren gemakkelijk kunnen verbranden. Burros staart zal in de schaduw groeien zolang het wat indirect licht krijgt gedurende de dag.

Burros staart planten hebben een winter groeiseizoen, maar dat betekent niet dat ze zijn koud winterhard. Immers, ze zijn afkomstig uit Mexico waar de temperaturen nauwelijks onder het vriespunt. Hun voorkeur temperatuur is ongeveer 70°F in de zomer en ten minste 40 °F in de winter en de lente. Elke koudere, en uw ezels staart zal waarschijnlijk gaan slapen of bevriezen. Tuiniers wonen in USDA zones 9-11 zou geen probleem moeten hebben met het kweken van deze veelzijdige plant buiten.

Een van de belangrijkste onderdelen van burros staartverzorging is de juiste besproeiing. Het heeft de nat en droge methode, die we gebruiken voor de meeste droogte-tolerante succulenten. Mimic woestijn regen door het laten van de grond volledig uitdrogen en vervolgens te drenken het liberaal. U kunt zelfs laten de grond droog voor een paar dagen voor het aanvullen van zijn vocht.

Minder water tijdens de zomer als uw plant is slapend (dit zal waarschijnlijk niet van toepassing als je groeiende ezels staart binnen). Het hele jaar door echter, ervoor zorgen dat u alleen water aan de basis van de plant. Het krijgen van de bladeren en stengels nat kan snel uit te nodigen plagen en ziekten.

Ook als een woestijn, hebben we zandgrond nodig die zeer goed draineert (voorgemengde cactusgrond is perfect!). Water moet er een beetje snel doorheen lopen zonder te poolen op de top. Het is ook belangrijk dat de pot die je gebruikt ten minste één goed drainagegat heeft.

Burros staart plant is vrij onpartijdig voor de bodem vruchtbaarheid, dus het groeit goed in slechte bodem. Het gedijt in groeiende mediums die een licht zuur of neutraal pH hebben.

De burros staart succulent vraagt niet om veel (of iets!) als het gaat om meststof. Deze stap is volledig optioneel. Als je besluit om je ezels staart plant een boost, bevrucht licht met een slow-release, evenwichtige meststof aan het begin van het groeiseizoen.

We denken vaak aan succulenten als kleine planten, omdat dat is hoe ze worden verkocht in winkels. Maar, de meeste van hen worden vrij groot (in dit geval, tot 3 voet of meer!). Met die grootte en zijn dicht verpakte stengels, burros staart is a.

Als je gaat groeien in een container, gebruik dan een stevige pot die dit succulente beest kan ondersteunen. Wees extra voorzichtig bij het kiezen van een plant pot als je van plan bent om een hangmand te gebruiken.

Zelfs met de juiste pot, kan uw burros staart krijgen een beetje ruzie. Met behulp van schone schaar, clip terug ongewenste stengels en zet ze opzij voor voortplanting. Echter, zorg ervoor dat niet meer dan een derde van de plant per keer te verwijderen. Houd de gewonde stengels zo droog mogelijk totdat ze genezen.

Zelfs als je groeit het buiten, je onwaarschijnlijk om bloemen te krijgen van je ezels staart plant. Dus, goed moeten vertrouwen op vegetatieve voortplanting in plaats daarvan (het sneller dan het opslaan en planten van zaden toch).

Net als hoe je een stengel snoeien, knippen van een gezonde sectie net onder een bladknoop. Voorzichtig verwijderen van alle individuele bladeren van de onderste derde van de stam stekken. Burros staart is een delicate plant, zodat je waarschijnlijk stoten sommige extra bladeren af in het proces. Zolang ze brak schoon bij de knoop, verzamelen en propageren ze samen met uw stam stekken!

Laat uw stekken uit te drogen voor een paar dagen. De snee gedeelte zal eelt over, die beschermt het interieur tegen infectie. Tijdens het wachten, bereiden een ondiepe container met goed drainage grond.

Poke een gat in de grond met een potlood, dan plak je burros staart snijden in de grond in de bladeren. Leg het blad stekken op de bodem. Dan, met behulp van een spuitfles, mist de grond en de blad tips. Houd ze consequent vochtig voor een paar weken en je ziet snel kleine wortels en nieuwe groene groei!

Bij het trimmen terug burros staart, houden sommige stukken voor voortplanting.

Een groot ding over het kweken van de ezels staart als een binnenplant is dat ze niet hebben heel veel problemen. Echter, goed nog steeds een oogje op potentiële hik.

Zoals we kort hebben gezegd, deze succulenten.

Gewoon borstelen door het of het verplaatsen van zijn pot kan eindigen in een gap-tandige plant. Dit is geen teken van een ongezonde succulent hoewel, slechts een die moet worden behandeld met zorg. Wanneer bladeren vallen, verwijder ze uit de grond en gebruik ze voor de voortplanting. Als je kunt, voorkomen dat het transplanteren van uw burros staart succulent.

Veel andere succulenten worden rood in helder licht, dankzij carotenoïde productie (hetzelfde pigment dat wortelen oranje maakt!). Helaas, burros staart planten missen dit beschermende pigment, waardoor hun blauw-groene tint gevoelig voor.

Als ze te veel warm zonlicht, de groene stengels en bladeren verliezen hun kleur en rimpel omhoog. Als je merkt dat dit gebeurt, onmiddellijk uw burros staart plant naar een lichte schaduw. De beschadigde bladeren zijn onwaarschijnlijk te herstellen, zodat je ze kunt snoeien voor cosmetische doeleinden.

Tot slot moeten alle succulente kwekers op hun hoede zijn.

Zelfs een beetje overtollig water kan het risico lopen wortel, stam en blad te rotten. Als je er nooit zeker van bent of je succulent water nodig heeft, geef het dan geen water! Als je burros staart te veel vocht krijgt, wacht dan tot de grond droog is en wacht dan een week of meer voordat je weer water geeft. Je moet er ook voor zorgen dat de container een goed afvoergat heeft.

Gelukkig voor u, burros staart planten niet aan te trekken veel plagen. Als je moet vinden sommige hoewel, zullen ze waarschijnlijk zijn.

Deze kleine buggers zal zuigen het sap uit uw planten, waardoor ze verkleurd en zwak. Een groot genoeg besmetting zal uiteindelijk uw succulent doden.

Het beste wat je kunt doen is voorkomen dat bladluizen helemaal niet komen opdagen. Doe dit door het bodemoppervlak schoon te houden en elk dood of ziek plantaardig materiaal te snoeien. Houd je burros staart succulent ergens met goede luchtcirculatie zodat er geen overtollig vocht tussen de bladeren zit. Als ze gewoon niet kunnen worden voorkomen, behandel bladluizen met.

Wanneer te veel water verdrinkt de wortels, rot zich in en verbruikt de plant. Vroeger gezonde groei zal veranderen muzig en zwart, met weinig kans op herstel. Als geconfronteerd vroeg op hoewel, kunt u de rest van de plant te redden. Zodra je merkt rotten, ontwortel je burros staart plant en snijd alle rotte wortels, stengels, en bladeren. Mits dit niet alle wortels te nemen, kunt u dan opnieuw planten de succulent in verse grond. Hoewel het meestal veroorzaakt door overbesproeiing in succulente planten, rot soms uit een grond schimmel. Je moet altijd de oude grond en was de container. In-grond planten moeten worden verplaatst elders.

Elke succulente ezel staart blad vormt in een lange cluster.

A: Als je met behulp van een goed doorlatende container en bodem binnen, je hoeft alleen om de 2-3 weken water voor efficiënte burros staart zorg.

A: Nee, ezels staart plant is niet giftig voor honden, katten, of mensen.

A: Burros staartverzorging vereist 4-6 uur gefilterd zonlicht elke dag (vermijd heldere, volle zon met deze plant, zelfs als deze binnen is).

A: Als de bladeren muzig en verschrompeld zijn, is uw plant waarschijnlijk overbewaterd. Als de plant zijn kleur verliest, kan het worden verbrand en minder helder licht nodig hebben (indirect licht is net genoeg zonlicht voor dit succulente).

if (mobile) { // Mobile version

let children = $(". entry-content > p");

let ad_div = $(html_mobile);

$(children[0]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[1],

ad_div: ad_div

else { // Desktop version

let children = $(". entry-content > *");

let ad_div = $(html_desktop);

$(children[4]). trigger("eg_ship_bed_load," {

article_element: children[4],

ad_div: ad_div

}jQuery).

Ik creëerde Epische Tuinieren om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

First described in the late 18th century, it is tolerant of mild to somewhat cold temperatures, provided the ground is dry.

Frost damage can occur at temperatures below 10 °C (14 °F).

php?title=Cycas_revoluta&oldid=1095192065. Overal ter wereld vindt u deze prachtig palm bij entrees van luxe hotels, langs boulevards en in patios. Portugese laurier bolvorm 120 cm stamhoogte. Dat is een voordeel want daardoor hoeft u deze vredespalm niet vaak te verpotten. Botha CJ, Naude TW, Swan GE, et al. Hij groeit langzaam en op zn eigen tempo. Howard, Avas Hamon, Michael Mclaughlin, Thomas Weissling and Si-lin Yang, The Florida Entomologist, March 1999, Vol. Bekijk meer. Knight MW, Dorman DC | Vet Med | 1997 | 92(3):260-272.

Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + '].

Bekijk meer. Filter218241_checkbox:checked"). Cycads: their evolution, toxins, herbivores and insect pollinators. waar hij leefde op drooggevallen eilandjes. Filter eventueel de voorloop eraf. or clonally by removal of basal offsets. De grote zaadknoppen staan aan de rand van de bladvormige sporofyllen. Bekijk meer. If any quantity of the plant is ingested, a poison control center or doctor should be contacted immediately.

It can grow into very old specimens with 67 m (over 20 feet) of trunk; however, the plant is very slow-growing and requires about 50100 years to achieve this height.

It grows best in sandy, well-drained soil, preferably with some organic matter. Bekijk meer. De tekst is beschikbaar onder de licentie. Het juiste moment om dit te doen is in het voorjaar.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas revoluta

Flora of China Illustrations vol.

De soort is reeds fossiel bekend van de warmere.

Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']. Voor welke tuin is de Vredespalm geschikt?. De palm heeft eigenlijk weinig water nodig. Bekijk meer. Creative Commons Naamsvermelding/Gelijk delen. Alleen gele bladeren hoeven verwijdert te worden.

Bekijk meer.

Manoj K Mourya, Archana Prakash, Ajay Swami, Gautam K Singh and Abhishek Mathur, World Journal of Science and Technology, 2011, Vol 1, No 10, pages 11-20 (. Maatregelen ter verificatie van klantenreviews. / let aFilterLables = GetCheckedFilterNamesByParent(oParentFilter); /* Niks geselecteerd, hoeft hier verder niks te gebeuren. Bekijk meer. Bekijk meer. Portugese laurier bolvorm 180 cm stamhoogte. The petiole or stems of the sago cycad are 610 cm (2. Bekijk meer.

Before use, the starch must be carefully washed to leach out.

van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. to southern Japan including the Ryukyu Islands. bladeren zijn in het begin lichter van kleur. Weet je zeker dat je deze actie wilt uitvoeren?.

Hany Youssef| Veterinary Medicine | May 1, 2008 |.

Bekijk meer. De (vrouwelijke) macrosporofyllen staan in kransen om de stam van de plant. / let aFilterLables = GetCheckedColorsNamesByParent(oParentFilter); /* Niks geselecteerd, hoeft hier verder niks te gebeuren. Coniferen zagen er heel goed uit. Kijk altijd goed op de verpakking hoeveel voeding u moet geven. Schone van Boskoop / Goudreinette. Hopelijk slaan ze ook goed aan dan zou het cijfer een 10 zijn. Bekijk meer.

Ultrastructure and phenolic histochemistry of the Cycas revoluta-Anabaena symbiosis.

Bekijk meer. Extracting edible starch from the sago cycad requires special care due to the poisonous nature of cycads. Bekijk meer. Bekijk meer. is the primary volatile compound emitted from the male and female cones of. De bladeren zijn donkergroen, stug en sterk van structuur.

wat voor bescherming u hiervoor kunt gebruiken.

Zij kunnen u helpen bij het vinden van een geschikte palm voor uw terras, tuin of interieur.

In Wezep is niet het volledige assortiment beschikbaar. Bekijk meer. Bekijk meer. Bekijk meer. Phytochemical Investigation of Cycas circinalis and Cycas revoluta Leaflets: Moderately Active Antibacterial Biflavonoids. Abeer Moawad, Mona Hetta, Jordan K. Toxicology Brief: Cycad toxicosis in dogs. Portugese laurier bolvorm 180 cm stamhoogte.

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bekijk meer. Uw specialist in exotische planten en bomen. Tannins-rich cells are found on either side of the. De vredespalm kan in elke tuin type worden geplaatst. ook wel "cycaspalm", "smalbladige sagopalm" of "vredespalm" genoemd behoort tot de. Bekijk meer.

The trunk is very low to subterranean in young plants, but lengthens above ground with age.

Filter-Window select#Filter_ProductPropertyOption_218246"). html(hNewPrice); eUnitElement. The starchy residue is then dried and cooked, producing a starch similar to palm sago/sabudana. Bekijk meer. Benieuwd? Bekijk het allemaal op deze pagina!.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws.

Aulacaspis yasumatsui (Hemiptera: Sternorrhyncha: Diaspididae), a Scale Insect Pest of Cycads Recently Introduced into Florida. Bekijk meer. Zelfs op de dag van levering werd nog netjes gecommuniceerd dat de chauffeur eerder zou zijn dan gemeld. De Vredespalm is onderhoudsvriendelijk en is een prachtige Mediterrane plant die het echte zonvakantie gevoel geeft! . Zo geniet u nog jarenlang van deze prachtige palm. Filter-Window[data-id=' + iParentFilterId + ']').

Bekijk meer.

In many areas of the world, it is heavily promoted commercially as a landscape plant. Bekijk meer. er kunnen aanvullende voorwaarden van toepassing zijn. (Enkel voor informatie over filiaal Wezep).

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen