Lantana companion plants: wat zijn de beste lantana plant companions?

Lantana Companion Plants: Wat zijn de beste Lantana Plant Companions?.

Lantana Companion Plants: Wat zijn de beste Lantana Plant Companions?.

Weinig onderhoud, droogte tolerant Lantana is een uitstekende keuze als een containerplant of in uw bloembed of landschap.

Verkrijgbaar in zowel rechtop als rammelende rassen, deze gemakkelijk-zorg planten produceren massa's kleurrijke bloemen in tinten van wit, geel, oranje, rood, roze en paars. Brede rassen hebben gemengde bloei kleuren.

Het zijn uitstekende tekenkaarten voor vlinders, kolibries, en andere bestuivers.

Lantana is prachtig op zichzelf en nog meer in combinatie met een grote verscheidenheid aan droogte-tolerante, warmte- en lichtminnende planten.

In dit artikel bespreken we Lantana metgezellenplanten.

Lantana Variaties Voeg Kleur & Drama toe aan uw Xeriscape.

Er zijn meer dan 150 rassen van meerjarige Lantana.

Of het nu rammelt of struik-achtige, deze winterharde, enthousiaste planten bieden een overvloedig aantal mooie, geurige bloemen van vroeg in de lente en in de herfst.

Deze tropische planten zijn winterhard in USDA winterhardheid zones 8-11, en ze kunnen worden gekweekt als eenjarige in het landschap, in containers, of hangen manden in koelere gebieden.

Vanwege hun droogte tolerante, zon-liefhebbende temperament, Lantana is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur en een element van weelderigheid aan een Xeriscape.

Deze planten zien er prachtig naast succulenten en cactussen, zoals:.

Golden Sword Yucca evergreen heeft brede, scherpe, zwaardachtige bladeren gestreept in romige geel en groen.

De plant produceert een hoge bloempiek met geurige witte bloemen in de lente.

De plant groeit ongeveer 2 voet hoog en 2 voet breed.

De bloem piek bereikt een hoogte van ongeveer 4 voet.

Sedum Herfst Vreugde is slechts een van de vele soorten prachtige sedum die gelukkig zal groeien naast Lantana.

Deze succulent heeft grijs-groen, getand, ovale bladeren en bereikt een hoogte van ongeveer 3 voet.

Laat in de zomer, het produceert clusters van stoffige roze bloemen.

Hen & Chicks is een veel voorkomende naam die wordt toegepast op een breed scala van rozet-vormende Echeveria succulenten.

Deze leden van de plantenfamilie Crassulaceae zijn typisch laaggroeiende grondhoezen die zich enthousiast verspreiden door kleine bloempoten uit te zenden.

Soorten variëren in winterhardheid, maar de meeste zouden gelukkige metgezellen maken voor Lantana in een xeriscaped setting.

Prickly Pear Cactus is een woestijnklassieker. Sportieve vlezige, eetbare paddles, grote, kleurrijke bloemen, en veel doornen, dit is een architectonisch aantrekkelijke plant die gelukkig zorgeloos eenmaal gevestigd.

Andere goede toevoegingen aan een xeriscaped tuin omvatten siergrassen, zoals:.

Pampas Grass (Cortaderia selloana) is een uiterst dramatische toevoeging aan elke tuin.

Het heeft stevige, rechtopstaande bladeren en stengels bedekt met grote, witte, beige, of roze pluimen. Dit siergras kan groeien tot 12 voet hoog.

Fountain Grass (Pennisetum Alopecuroides) is een warm seizoen gras dat goed doet in verschillende instellingen.

Het heeft diep groen gebladerte en aantrekkelijk bloeiende, graandragende hoofden.

Deze aantrekkelijke grassen (en anderen) kunnen er prachtig uitzien als een achtergrond om Lantana te rammelen in een xeriscaped tuin setting.

Xeriscaping met Lantana is vooral aantrekkelijk in woestijngebieden zoals Arizona en Nevada, waar het brengt een element van weelderigheid en kleur in uw tuin.

Het is gewoon belangrijk om te onthouden dat Lantana niet nauw moet worden geplant met andere planten.

Deze snelgroeiende plant houdt ervan om zich te verspreiden, zelfs in droge, uitdagende settings. Zelfs de rechtopstaande rassen zullen snel vullen en ruimte innemen.

Te dicht geplant met laaggroeiende succulenten, zal Lantana ze overschaduwen en verdringen.

Lantana is ook goed thuis In warme, niet-desert instellingen.

Rambling Lantana geplant als een bodembedekking aan de basis van bomen en struiken kan helpen vasthouden vocht in de bodem.

In hete, droge zuidelijke staten, zoals New Mexico en Texas, kan deze techniek zeer goed werken in een droogte-tolerante tuin bevolkt met bloeiende bomen en struiken, zoals Rose of Sharon, Crepe Myrtle, of fruitbomen, zoals citrus.

Lantana maakt een dramatisch contrast wanneer geplant onder donker groene olijfbomen en een briljante verbetering rond rozenstruiken van allerlei soorten.

In hete, niet-woestijnachtige settings, een tuinbed bestaande uit Lantana, gekoppeld aan:.

Paarse Konijnbloem is een mooi en nuttig permanentjarig lid van de Asteraceae-familie van planten.

Het produceert roze/paarse, madeliefachtige bloeien gedurende de zomer en herfst.

Het kan groeien ongeveer 4 voet hoog, trekken bestuivers, en worden geplukt en gedroogd om thee te maken.

Shasta Daisy is de klassieke witte madeliefje met een helder geel centrum. Deze mooie vaste plant van de Asteraceae-familie kan groeien tot drie voet hoog.

De grote, vrolijke bloemen fleuren uw tuin de hele zomer en in de herfst.

Zinnias zijn een andere tuin klassieker afkomstig uit het zuidwesten van de Verenigde Staten, Mexico, en Zuid-Amerika.

Net als Coneflowers en Madeliefjes, ze behoren tot de Asteraceae familie van planten, zijn gemakkelijk te verzorgen en komen in een breed scala van maten, bloei types, en kleuren.

Bebaarde Iris is verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren. Deze weelderige, elegante, makkelijk te verzorgen meerjarige bollen, in combinatie met krachtig groeiende en bloeiende Lantana, kan u helpen een levendige en full-color palet met weinig zorg te creëren.

Dusty Miller is een mediterrane inheems met grote, wazige, gekartelde, stoffige zilveren bladeren.

Geplant als een grondbedekking rond rechtop Lantana, het is verbluffend.

Lambs Ear is vergelijkbaar met Dusty Miller in vele opzichten, maar zijn fuzzy, zilvergrijs bladeren zijn ovaal en produceren kleine lavendel bloeit gedurende de zomer.

Deze planten kunnen zeer aantrekkelijk en zorgeloos zijn.

Aantrekkelijke pollinatoren met een kleurrijke bloemencollectie.

Zowel rechtop als rammelend maakt Lantana ideale toevoegingen aan uw vlinder- en bestuivingstuin.

Kies een locatie die volle zon biedt en creëer een bloeiend vlinderparadijs bestaande uit Lantana gecombineerd met:.

is gemakkelijk te verzorgen, inheemse eeuwigdurende Aster met mooie, gele, madeliefachtige bloemen en zwarte centra.

groeit wild in veel van de Verenigde Staten en Canada. Deze lange, mooie plant heeft pom-poms van zeer geurige roze bloemen.

Butterfly Weed is een type van melkweed (Asclapius) dat verblindt met clusters van kleine, heldere oranje bloeit.

is een mooie plant met bloemen die specifiek geëvolueerd om bestuivers aan te moedigen. Bloemkleuren variëren van wit tot roze tot paars.

is een geurig lid van de munt familie inheems in het noordoosten van de Verenigde Staten, Washington staat, en Oregon. Dit nuttige kruid is onweerstaanbaar voor bestuivers en kan worden gebruikt om een zeer smaakvolle thee te maken. De planten helder rode bloemen verschijnen gedurende de zomermaanden.

is een lang, mooi lid van de Asteraceae-familie van planten. Gemakkelijk te groeien en zelf zaaien, het produceert daisy-achtige bloemen in tinten van wit, roze en geel gedurende de zomermaanden.

staan vooral goed op tegen warm, vochtig weer. Deze krachtige grondbedekking produceert clusters van roze, buisvormige bloemen die bijzonder aantrekkelijk zijn voor bestuivers.

is een familielid van de muntfamilie. Dit nuttige kruid komt in vele verschillende maten, kleuren en vormen, en ze zullen allemaal gedijen in de voorwaarden die nodig zijn door Lantana.

Lantana brengt kleur en versatility naar elke instelling.

Het is gemakkelijk te zien dat robuuste, zorge, kleurrijke Lantana is de perfecte keuze voor het combineren van een breed scala van warmte en zon-liefhebbende jaarlijkse en meerjarige planten.

Volg de tips die hier worden gepresenteerd om een volledige en levendige tuin te creëren die bestuivers zal aantrekken en de zintuigen voor de komende jaren zal verrukken.

com is een deelnemer aan het Amazon Services LLC Associates Program, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame te maken en te koppelen aan Amazon.

tegen ongedierte dan de meeste kamerplanten.

Wil je de vredespalm op een zonnige plek neerzetten? Laat hem hier dan wel.

Voorkom dat de voet van de plant in het water staat. LEES ALLES OVER WANNEER JE PLANTEN MOET VERPOTTEN ». Want ook als je heel voorzichtig bent, is het bijna onmogelijk om de wortels niet te beschadigen tijdens het verpotten. In de winter zeker niet bemesten. Vooral oudere exemplaren zoals die van Sunshine Grow Ornamentals hebben een stam. De Cycas revoluta heeft lange groene bladeren die lijken op palmbladeren.

Dit was zon 299 tot 359 miljoen (!) jaar geleden.

Vanwege deze wensen en eisen is de Cycas erg geschikt als. De Cycas revoluta groeit zeer langzaam en produceert één nieuw blad per jaar. Hij houdt van koelere klimaten en gedijt goed als kamerplant dankzij zijn voorliefde voor koelere temperaturen. Denk hierbij aan te weinig licht en voeding uit de grond.  Indien dit wel het geval is raden wij aan deze direct te verwijderen met een harde waterstraal. Pas hier vooral mee op met huisdieren, al zal het harde blad van de palm voor weinig dieren aantrekkelijk zijn om op te kauwen. Vooral de Cycas Revoluta is goed verkrijgbaar in de Nederlandse handel.

Wanneer je wel wilt verpotten, kies dan voor een pot die minimaal 20% groter is dan de huidig pot.

De Cycas bloeit maar alleen in de natuur en is dus een. Bij goede verzorging is de Cycas makkelijk in onderhoud, omdat de plant langzaam groeit en weinig water nodig heeft. De Cycas revoluta kan zowel buiten als binnen groeien, afhankelijk van het plaatselijke klimaat. Cadac carri chef 2 bbq skottelbraai combo. Bij een raam op het zuiden is een afstand van 2-3 meter van het raam aan te raden. Klantenservice was is erg vriendelijk". in de gezonde, groene bladeren steken. Een plaats met ongeveer vijf uur direct zonlicht is ideaal.

 komt uit de familie Cycadales.

De laatste stap: geduld hebben! Het kan namelijk wel.

De Cycas revoluta is een langzaam groeiende plant met aantrekkelijke groene bladeren. Plaats de plant buiten bereik van dieren en kinderen. De stekken van de sagopalm moeten op een schaduwrijke plaats kunnen rusten, zodat de sneden kunnen genezen. Jij wilt weten hoe je jouw Cycas vredespalm het beste kunt verzorgen? Onze Cycas kweker Alex van Kwekerij Duijn-Hove vertelt je er alles over! Alvast in het kort over Cycas verzorging:. Vaak is te veel water de oorzaak.

Voor de verzorging van jouw Cycas Revoluta.

Deze trossen moeten in het voorjaar van de volwassen plant worden afgesneden. Geef enkel in de lente en zomer vloeibare voeding. kind- en huisdiervriendelijke kamerplanten. Laat de potgrond altijd opdrogen voor je weer water geeft, zeker in de winter. Cycassen verbruiken weinig water. Herhaal dit proces eens per 3 jaar. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser.

Probeer de oorzaak te achterhalen, zodat je schildluis kunt voorkomen.

Het beste is om de grond eerst uit te laten drogen voordat er opnieuw water gegeven wordt. Gewoonlijk produceert hij slechts één nieuwe bloemtak of blad per jaar. De botanische naam van de sagopalm is Cycas revoluta. Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant. De Cycas revoluta groeit niet bijzonder snel, waardoor je deze kamerplant niet vaak hoeft te verpotten. Ze worden gekweekt uit zaad, maar het kiemproces is moeilijk, duurt lang en is niet altijd succesvol.

: ben je op zoek naar een bloeiende kamerplant? Bekijk al onze.

De Japanse sagoplant groeit goed in elke goed doorlatende grond. De bloemen op de vrouwelijke exemplaren zijn nauwelijks zichtbaar. Knip deze zo dicht mogelijk bij de stam af. Intex Metal Frame Pool 300 x 200 x 75 met filterpomp.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas verzorging

Let op: doe dit pas als de hele veer geel is geworden.

Vaak is een teveel aan water de oorzaak maar ook ouderdom kan leiden tot vergeling van de bladeren.

De Cycas groeit langzaam en heeft daarom ook weinig voeding nodig. Cycas (Vredespalm) verzorgen - Verzorgingstips van de kweker - Decorum. Over het algemeen zijn ze probleemloos, maar als u tijdens het groeiseizoen gele bladeren ziet, is de kans groot dat de palm niet genoeg voedingsstoffen krijgt. De Japanse sagoplant water geven is niet ingewikkeld, maar u moet wel oppassen dat u niet te veel water geeft. Kleuren veel bladeren in korte tijd geel? Dan heeft de plant mogelijk. Doet jouw Cycas het niet zoals je had verwacht? Dat kan gebeuren! Iedere plant heeft zijn eigen unieke behoeften dus de zorg is niet altijd even eenvoudig. Plaats deze kamerplanten daarom niet te ver van het raam. Giet water direct op de potgrond en niet op de stek.

De Cycas palm is makkelijk in onderhoud.

"); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. Volle zon of halfschaduw en goed doorlatende grond is voldoende. Indien nodig kunt u zand of organisch materiaal toevoegen om de groei te bevorderen. Maar wanneer u een zwembad hebt, mag u het onderhoudsaspect natuurlijk niet verwaarlozen, anders kunt u. van kleine kinderen en huisdieren te zetten. De Cycas plant komt oorspronkelijk uit Oost Azië.

De Cycas staat het liefst op een goed verlichte plek.

Door een donkere standplaats kan de plant ook wortelrot krijgen omdat de plant veel minder water verbruikt dan wanneer de palm op een lichte plek staat. De sagopalm kan ook worden vermeerderd door deling. Raam op het noorden: 0 meter afstand (direct voor het raam). Zorg ervoor dat u een vloeibare meststof gebruikt die geschikt is voor kamerplanten.  Verpot de plant in de lente of direct na aanschaf. Dit kan leiden tot brandwonden zonder gewenning. Het vermeerderen van de sagopalm plant is veel tijdrovender dan het kweken van de plant zelf. De Cycas revoluta (Vredespalm of Sagopalm) komt oorspronkelijk uit Japan en de plant bevond zich al in het Carboon (300 miljoen jaar geleden) ten tijde van de dinosauriërs.

De ideale pH-waarde is neutraal tot licht zuur.

De sagopalm is ook bekend als de Japanse sago of de koningssago. Gele bladeren kunt u het beste tot aan de stam afknippen om hun sierwaarde te behouden. World Horti Center, Europa 1 2672 ZX Naaldwijk, The Netherlands |. Cycassen staan het liefst op een gemiddelde tot een . De bladeren hebben de neiging om in een symmetrische ring te groeien met een bladerdek dat op veren lijkt. Sagopalmplanten zijn zeer giftig voor dieren en mensen. Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen. Deze meerjarige heester houdt van de zon, maar kan ook zonder problemen in de halfschaduw overleven.

Zoals de meeste tropische planten houdt hij van vochtige omstandigheden die u in stand kunt houden door de kamer te vernevelen of een luchtbevochtiger toe te voegen.

Zet de Cycas in de lente op een plek met veel licht en warmte. De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam. Denk hierbij aan pokon palm voeding of pokon kamerplanten voeding. Het komt echter zelden voor dat een Cycas als huiskamerplant bloeit. De Cycas is niet heel gevoelig voor ziektes en plagen, maar als de Cycas ergens last van heeft, dan is het meestal schildluis. Door de lagere temperatuur verdampt het water van de plant minder snel.

In de lente en zomer kan deze kamerplant ook naar buiten.

Zorg ervoor dat u de planten niet te veel water geeft en de wortels verdrinken.

Vermijd direct of hard zonlicht, want dat kan de bladeren beschadigen. Minimale temperatuur Overdag: 5 ºC s Nachts: -2 ºC. De Cycas revoluta dankt zijn populariteit aan zijn exotische en luxe uitstraling en past zeer goed als sfeermaker bij de entree van hotels, luxe huizen, patios en atria van kantoren. De grond die voor de sagopalm wordt gebruikt, moet goed waterdoorlatend zijn met een royaal mengsel van tuinbouwzand. De Cycas groeit niet heel hard, waardoor je deze kamerplant. De stamhoogte van de Cycas kan tot 7 meter hoog worden, maar heeft hier 100 jaar voor nodig omdat de plant langzaam groeit. "); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. Het is wel raadzaam 10% hydrokorrels door de grond te mengen. Te veel vocht is schadelijk voor de Cycas revoluta, dus zorg ervoor dat u altijd goed drainerende grond gebruikt bij het oppotten van deze valse palm.

Hier heeft de sagopalm niks aan, en bovendien kan te veel bemesting de.

Omdat het harde blad weinig dieren verleidt om erop te kauwen is het risico beperkt. Het snoeien van het verdorde blad kun je doen door het blad aan de stam af te knippen. In dit geval kun je de plant het beste snoeien en hem een plek dichter bij het raam geven. Als u kleine kinderen of huisdieren hebt, let dan goed op en roep de hulpdiensten in als u vermoedt dat het is ingeslikt. Het beste staat je Cycas op kamertemperatuur circa.

De hele sagoplant en de noten die de plant produceert zijn giftig als ze worden gegeten.

Plant de stek in een nieuwe pot. Dit maakt het misschien wel de oudste gecultiveerde plant die we kennen. Een ongeglazuurde terracotta plantenbak is een goede keuze, omdat het water daardoor kan verdampen in plaats van in de grond te blijven zitten, waar het de plantenwortels kan beschadigen. Je Cycas heeft maar weinig water nodig en kan goed tegen droge periodes. Hij ontvangt liever te weinig dan te veel water en kan bij goede verzorging meerdere generaties overleven!.

Geschikt voor kantoortuin en groenprojecten.

Dit kan zonder gewenning leiden tot verbranding. Heeft je Cycas bruine vlekken op de bladeren? Dat kan het gevolg zijn van teveel direct zonlicht op de bladeren. Geef je nieuwe verlanglijst hieronder een naam. De Cycas kan last gaan krijgen van schildluis. LEES ALLES OVER HOE JE PLANTEN MOET VERPOTTEN ». Wil je weten hoe je jouw Cycas vredespalm het beste kunt verzorgen? Onze Cycas kweker Alex van Kwekerij Duijn-Hove vertelt je er alles over! Alvast in het kort over Cycas verzorging:. Verpot de plant wanneer deze te groot wordt in een nieuwe pot die minstens 20% groter is dan de oude. Het snoeien van de Cycas is niet nodig.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen