Soorten succulenten van alle vormen en maten - epische tuinieren

Soorten Succulenten van alle vormen en maten - Epische Tuinieren.

Epische Tuinieren is lezer-ondersteund. Wanneer u koopt via links op onze site, kunnen we verdienen een affiliate commissie.

Soorten Succulenten van alle vormen en maten.

Typen Succulenten van alle vormen en maten.

Dogbane, Periwinkle, Oleander, Milkweed Family.

Stonecrop, Jade plant, Sedum, en Hen-and-chicks Family.

Er zijn zo veel verschillende soorten succulenten, en ze zijn allemaal net zo mooi als de volgende. Succulente planten zijn geweldig omdat ze niet een ton van gedoe of zorg vereisen. Omdat er veel om uit te kiezen, kansen zijn er een daar die je goed uitkomt.

Of het nu binnensappend is dat je wilt groeien of een buitensappige tuin, er is tenminste één succulent geschikt voor een van beide of beide. Als je witte bloemen, roze bloemen, bosachtige stengels of weelderige groene stengels wilt, er is daar iets voor je.

Ze hebben niet vaak zoveel water nodig als groenten en bloemen, en ze leven voor een lange tijd. Velen van hen zelf zaaien, en sommigen zijn gemakkelijk te groeien.

Er zijn genoeg opties die geschikt zijn voor iedereen.

In dit stuk, gingen om zoveel mogelijk succulenten mogelijk te dekken en categoriseren ze zodat je gemakkelijk kunt vinden een die past bij uw behoeften. Dan kun je plannen uw tuin ontwerp, en omvatten meerdere soorten succulenten die zullen leven elke ruimte die ze in.

Je vraagt je misschien af waarom we cactussen in ons sappige plantstuk hebben opgenomen, maar het feit van de materie is dat cactussen soorten sappige soorten zijn. Een cactus is een lid van de Cactaceae familie.

Cacti hebben vele vormen en maten, met verschillende bloemkleuren en soorten. Wat hen verenigt is hun stekels. De meeste verkiezen vol zonlicht, en ze verspreiden zich via stamstekken, pad segmenten, of zaden.

Acanthocereus tetragonus met Bromelia pinguin op de achtergrond.

Deze cactussen zijn sappige rassen met een struikachtige groei gewoonte. Ze moeten worden gekweekt buiten als ze kunnen bereiken meerdere meters hoog. De geslachtsnaam komt van de Griekse woorden voor kaars of vlam (.

Dat komt omdat de bloemen bloeien uit de uiteinden van stekelige cactus stengels. Deze cactussen zijn inheems in Texas en Florida, helemaal naar Noord-Zuid-Amerika.

Ook bekend als levende rotsen niet te verwarren met Lithops, die we later in dit stuk zullen dekken deze cactussen zijn klein en compact, en bereiken slechts 1. De stekels zijn ook dicht en compact, op een veel meer bescheiden manier dan de meeste cactussen. Hoewel alle 6 soorten hebben verschillende groeigewoonten, ze zijn allemaal relatief vat-achtig en hebben gele bloemen die barsten op het aangrenzende gedeelte van hun 4 tot 6 ribben. Soms zijn de scheuten bedekt met kleine haren, en soms ze kaal. De meest bekende van deze cactussen is de zand dollar cactus.

De oude man cactus, Cephalocereus senilis.

Er zijn meer dan 100 soorten binnen de Cephalocereus, of boomcactus geslacht. Ze zijn allemaal lang, en soms hebben een dikke stam en een colonne groei gewoonte. Ze zijn allemaal bedekt met dikke witte haren, en bloem uit de verticale delen van hun ribben. Ze zijn afkomstig uit Mexico, Midden-Amerika, het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. Verschillende zijn geconfronteerd met verlies van habitat. Daarom, overwegen de bron als je een. De meest populaire van het geslacht is Oud Mans Cactus.

Cereus peruvianus begint klein maar kan schieten tot vele voeten in hoogte als niet verzorgd.

Dit geslacht bestaat uit 33 soorten die inheems zijn in Zuid-Amerika. Ze zijn karakteristiek zuil, geribd, en langwerpig. Ze ontlenen voedingsstoffen uit de lucht, en het water en vuil in de omringende lucht. Ze hebben een struik groei patroon, bereiken tot 15 meter. Hun nachtbloeiende, trechter-achtige bloemen variëren in kleur van gradiënten in wit tot roze tot groen. Ze produceren langwerpige vruchten, en grote, verschillende stekels. Als u geïnteresseerd bent in het kweken van een zelf, probeer de.

Heeft iemand anders denken aan disco wanneer ze Discocactus zien? Deze stoute, schijfvormige cactussen zijn inheems in Zuid-Brazilië, Oost-Bolivië en het noorden van Paraguay. Dit is een andere plant moet je wat onderzoek doen op voordat je koopt. De stekels zijn scherp en kriskras-cross elkaar, en de topjes van de afgeplatte cactus schijven zijn bedekt met haren. Deze cactus bloei witte bloemen op volwassenheid en nacht. Hoewel ze geweldig zijn voor rotstuinen, de handel van deze cactussen is geregeld commercieel en internationaal.

Echinocactus texensis is een kraakpand, bloeiende soort.

Dit geslacht omvat 6 soorten van laaggroeiende stekelige cactussen. Het omvat ook de gouden vat cactus die een prominente xeriscape plant is. Echinocactus cactus cactussen produceren kleine bloemen en wollige vruchten. Hun uitgesproken stekels zijn niet gestopt over oogsten in het wild, maar ze zijn niet beschermd door wetten. Bloemkleuren variëren van roze tot geel, tot pluizige crème.

Epithelantha greggii is de optische illusie van de cactus wereld.

Vaak aangeduid als knoopcactus, dit geslacht bevat 8 soorten. Hun uiterlijk is opvallend, maar je mag ze niet merken in hun inheemse habitats vanwege hun grootte. Hun globe-vormige of cilindrische stengels nooit overtreffen een paar centimeter. Ze zijn bedekt met kleine witachtige stekels ook. Inheems naar Noord-Mexico, Arizona, en West-Texas, knoop cactussen produceren kleine rode eetbare vruchten.

Sommige Gymnocalycium zien er meer uit als gesegmenteerd fruit dan cactussen.

Vaak genoemd chin cactussen, deze Zuid-Amerikaanse soorten nummer ongeveer 70 totaal. Ze zijn ook klein, niet meer dan 5 inch lang. Hun gemakkelijk te bloeien bloemen komen in een kleur bereik van wit tot rood en vereisen helder direct licht met hoge hitte. Daarom is dit een van die geslachten die vol is van outdoor succulenten. Maan cactus is de meest populaire van het geslacht, vanwege zijn rode huid en heldere roze bloemen.

Dit is een van de meest bevolkte geslachten van cactussen, bestaande uit meer dan 200 soorten inheems in verschillende delen van het zuiden van Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Het geslacht is genoemd naar de onderscheidende split areole. Ze hebben een bolvormige vorm en conische, cilindrische, piramidale, of ronde tuberculles. Ze bloeien wit tot roze tot paars, bloemen die trechtervormig zijn, en produceren bessen-achtige vruchten. Een van de meest populaire en wijdverspreide soorten is de Pincushion cactus.

Myrtillocactus geometrizans wordt soms genoemd bosbessencactus of blauwe kaarscactus.

Deze cactussen zijn inheems in Mexico en Guatemala. Ze groeien hoog, tot 16 voet in hoogte. Ze geven de voorkeur aan droge omgevingen, en bloem in de zomer. Ze produceren ook eetbare paarse bessen. De bosbessencactus is de meest bekende van het geslacht, omdat het wortels snel uit stekken en de bessen worden verkocht voor voedsel in Mexico.

Deze cactussen zijn bekend bij degenen die cactussen consumeren als voedselbron. Hier in Texas worden stekelige perencactussen en vruchten culinair gebruikt. Zo zijn ze in hun inheemse collecties West-en Zuid-Centraal-Verenigde Staten, de Rocky Mountains, en de zuidelijke Great Plains. Ze worden gekenmerkt door kleine stekels op fruit en pads en grote dichte stamvormende groei. Succulente planten in dit geslacht hebben veel ruimte nodig om te groeien. Maar ze zijn groot in zanderige of rotsachtige bodems. Ze hebben showy bloemen die bloeien in de zomer en produceren heerlijke vruchten.

en genieten van de volle zon het hele jaar lang. De meest populaire van het geslacht is stekelige peer, maar de meest opvallende is.

Oreocereus is een zeer dramatische cactus soort.

Deze cactussen zijn afkomstig uit de Andes. Alle 10 soorten hebben wollige haren met uitstekende stekels. Sommige soorten staan bekend als de oude man van de berg.

Dit geslacht is vol van upland cactussen endemisch aan Argentinië, Peru, Bolivia, Brazilië, Colombia en Uruguay. Met 50 leden, ze hebben bolvormige en columnar groei gewoonten met verschillende modi in ertussen. Terwijl ze kunnen leven in de bergen, ze zijn niet koud-harde sappige planten. Buiten hun inheemse bereik, ze moeten worden gekweekt als indoor succulenten. De meeste hebben gele bloemen, en sommige hebben roze bloemen. De bal cactus is de meest populaire soort in het geslacht.

Rhipsalis ewaldiana wordt de maretakcactus genoemd.

Deze rare cactussen worden gevonden in delen van Afrika, Azië, en in Midden-Amerika, het Caribisch gebied en de noordelijke regio's van Zuid-Amerika. Ze groeien meestal in tropische regenwouden, waardoor ze uitstekende indoor containerbewoners. De stengels zijn cilindrische groeven, hoekig, en afgeplat. Bloemen zijn geel of rood en produceren gevarieerde bessen. Mistletoe Cactus is een van de meest voorkomende succulenten van het geslacht.

Schlumbergera truncata, de valse kerstcactus.

ook? Dit zijn allemaal leden van het geslacht Schlumbergera, en hun algemene naam verwijst naar hun ongeveer bloeitijd. Alle 9 soorten zijn afkomstig uit Brazilië maar worden meestal binnen gekweekt. De sappige bloemen op deze planten zijn om voor te sterven, met verschillende roze en rood. Je kunt ze telen in hangende manden of op een patio.

We bedekten slechts een paar soorten succulenten in de asperges familie. Deze hebben scherpe puntige bladeren en groene bladeren. Je zult ze vinden in de volle zon of in de schaduw.

Yucca rostratas grootte is een scherp contrast in uw landschap.

Dit zijn enkele van de beste droogte-resistente planten die er zijn, met een opvallende verschijning wanneer geplant tussen rotsen en zandige woestijn flora. Zowel yucca en agave zijn van de meerjarige succulente categorie en zijn moeilijk te vergissen. Agave succulenten hebben sterke vlezige bladeren die pijn kunnen doen als je ze tegenkomt. Agave soorten nummer 270 tenminste.

) is een gewaardeerde plant onder de woestijn tuinders ook, met brede, helder groene bladeren die zijn omzoomd met donkerblauw.

Yucca is een ander een van die woestijn soorten succulenten vindt u groeien naast agave. Beide zijn bloeiende succulenten met dikke bladeren die gemakkelijk te verzorgen zijn. Ze hebben volledige direct zonlicht en goed drainerende grond nodig. Plant succulenten zoals agave en yucca buiten, zodat elke succulent groeit mooi en groot.

is een opvallende plant die donkergroene bladeren kweekt en grote samenstelling wit bloeit in de zomer.

De slangplant kan binnen of buiten worden gekweekt.

Er zijn ongeveer 70 verschillende soorten slangenplant daar. En we hebben een ton van inhoud op meerdere cultivars. Wat je moet weten over hen is dat ze donkergroene vlezige bladeren die genieten van de gedeeltelijke schaduw. Hun bladranden zijn vaak geel, maar sommige zijn donkergroen net als hun bladeren. In tegenstelling tot agave, deze planten groeien niet in een rozetformatie, maar zijn samengebogen. Ze worden vaak gekweekt in potgrond.

) groeien ergens in een kantoor. Maar er zijn genoeg rare, zoals.

genoemd naar zijn spindly lavendel bloemen.

die mooie witte en groene variegated bladeren produceert.

Als je op afstand bekend bent met succulenten, weet je over de ijsplant. Dit zijn kleine succulente planten binnen dezelfde familie als tapijt onkruid, mesembes of nabootsingen planten. Laten we deze lijst van fascinerende succulente identificatie.

Coopers ijsplant (Delosperma Cooperi) produceert levendig magenta bloemen.

Dit geslacht is specifiek voor de ijsplant en het tapijt onkruid. Alle leden van dit geslacht zijn afkomstig uit Zuid-Afrika.

ze zijn slechts een van een groot aantal soorten die worden genoemd dat. Een pluche plant met dikke, kristalachtige bladeren, Delosperma soorten bestaan uit een heleboel van de meest bekende ijsplant rassen.

Faucaria heeft zeer ongebruikelijke bladvormen.

Dit interessante geslacht bestaat uit 33 soorten die een gelijkenis met dierlijke monden en een rozet groeiende gewoonte delen. Ze beginnen klein, met dikke gekartelde bladeren, en als ze rijp worden bossig. Als ze worden blootgesteld aan helder licht de groene bladeren roodachtig van kleur. De meest populaire van de soort is Tiger Jaws.

Fenestraria aurantiaca staat bekend als Baby Toes.

De enige soorten in dit geslacht zijn baby tenen of vensterplant. Deze plant is groen en geclusterd met afgeronde tips die doorschijnend zijn. De tips zijn verantwoordelijk voor het overbrengen van licht naar het plantaardige weefsel hieronder. Ondersoorten bloeien witte of gele bloemen.

Lithops worden soms levende stenen genoemd.

Vaak bekend als kiezelplanten of bloeistenen, lithops zijn misschien wel de meest interessante 35 soorten van de Aizoaceae familie. Ze zijn laaggroeiend, met bladeren begraven iets onder de grond. Tijdens droogte krimpen ze onder het bodemoppervlak in een daad van zelfbehoud. De topjes van de bladeren zien eruit als een kruis tussen een brein en een paar longen. Ze variëren van lichtgroen tot rood, en soms paars. De markeringen op de top van de bladeren beschermen de plant in een soort camouflage. Om fruit te produceren, moeten kwekers twee planten kopen voor kruisbestuiving.

zijn een mooie toevoeging aan een venster, dus beschouw ze als je kiest voor wie te groeien.

Pleiospilos worden split rock planten genoemd, en ze zien er zo uit.

Deze plant, niet zo verschillend van Lithops, bestaat uit 2 of 4 tegenover elkaar gelegen mollige bladeren die grijs-groen zijn. De stengels zijn vaak ondergronds. Hun bloeien zijn geel en reproduceren aseksueel en met kruisbestuiving. De nabootsing plant en de splitrock zijn de meest populaire sierplanten gekweekt in deze bijzondere succulente variëteit.

Deze familie heeft waarschijnlijk niet veel introductie nodig, zoals de meeste mensen bekend zijn met Aloë Vera. Er zijn 40 geslachten binnen de familie, waarvan de meeste afkomstig zijn uit Zuid-Afrika. We zullen met slechts een paar van de meest opvallende hier te maken hebben.

is misschien wel een van de belangrijkste planten voor tuinders.

genezen verbrande huid, maar het werkt ook als een wortelmiddel voor planten te planten door stekken. Er zijn meer dan 560 soorten binnen de geslachten, en alle hebben dikke vlezige bladeren met gekartelde randen en buisvormige bloemen die af en toe bloeien. Ze hebben een rozet groei gewoonte en produceren pups, of nieuwe aloë planten, van onder de grond. Ze kunnen helder groen, gevlekt, of soms rood worden in helder licht. Sommige aloë heeft een boom-achtige groeiende gewoonte.

of de fakkelplant heeft uitgesproken messen en een meer compacte rozet.

zijn geweldig voor kwekers die genieten van aloë maar de behoefte hebben om ruimte te besparen.

aloë planten kunnen worden gewonnen uit vrienden.

Deze aloë planten zijn tong-achtige in hun groeigewoonten. Ze zijn klein en compact, met een rozet formatie en kleine bel of maagvormige lichtroze bloemen. Onder kwesties in succulente identificatie, Gasteria planten zijn gemakkelijk te classificeren, vanwege hun unieke look. Een bijzonder interessante soort is Dune Gasteria.

Terwijl sappige identificatie van Haworthia moeilijk kan zijn, is het gemakkelijk als je je kunt herinneren dat zebraplant compacte vormen zijn van de Aloë familie, die geen hoogten bereiken van meer dan 1 voet. Sommige hebben doorschijnende bladeren en andere hebben ondoorzichtige bladeren. Ze klonteren of groeien afzonderlijk. Ze hebben witte bloemen, die groene strepen hebben.

) is de meest populaire van alle Haworthia planten.

Dogbane, Periwinkle, Oleander, Milkweed Family.

Planten in deze familie worden op grote schaal verkocht in kruidenierswinkels en kinderdagverblijven. Alle leden hebben stervormige bloemen en lange stengels die wasachtige sappige bladeren bevatten. Youll waarschijnlijk herkennen ten minste een paar van deze als je naar beneden de lijst.

Hoya kerrii produceert mooie, vlezige, hartvormige bladeren.

Elke hoya plant in dit geslacht is inheems in verschillende delen van Azië. Ze zijn meestal gerangschikt op kruipende wijnstokken, met harig, glad, of vilt bladeren. De bloemen zien er karakteristiek uit als melkwier bloemen en zijn meestal wit tot roze. Sommige hebben gele, oranje en bijna zwarte bloemen. Alle bloemen van hoya planten groeien in strakke ronde clusters.

) is iedereens favoriet, hoewel veel retailers proberen om slechts een hartvormige bloemblaadje te verkopen. Groeiers oppassen! Tenzij er meer dan één bloemblaadje aanwezig is, zal de plant niet groeien.

Pachypodium lamerei is beter bekend als Madagaskar Palm.

Leden van dit geslacht hebben een abnormaal grote stam met dikke stengels voor hun grootte. De stammen zijn ontworpen om te helpen Pachypodium planten overleven droogtes, het verbergen van water en voedingsstoffen binnen. Alle planten in dit geslacht kunnen gemakkelijk worden verward met cactussen als gevolg van hun stekels, die overvloedig zijn. Een populair lid van deze soort is Madagascar Palm.

Stapelia kan groeien in zeer strakke clusters van kolommen.

Deze laaggroeiende succulenten zijn gemakkelijk te identificeren vanwege hun vlezige bloemen die stervormig zijn. Ze zijn van verschillende kleuren en stralen een scherpe geur en een blik die lijkt op rottend vlees, dat is waarom ze vaak worden aangeduid als aas bloemen. 43 soorten aasbloem bestaan in de wereld, meestal afkomstig uit verschillende delen van Afrika. Ze zijn uitstekende container planten, omdat ze niet veel zorg na het planten nodig. Voor degenen die willen groeien soorten die niet ruiken als rottend vlees, kijk naar de heldere geelachtige groene bloemen van.

Ceropegia houtii, de rozenkrans wijnstok of touw van harten planten.

De meeste soorten van Ceropegia hebben dunne stengels die vining of trailing. Hun wortels zijn knolachtig en hun bladeren zijn tegenovergesteld. Soms zijn ze dik en vlezig. De buisvormige bloemen worden vaak versmolten aan de punt en opgeblazen. Deze interessante planten vertrouwen op bestuiving door gevangen vliegen die rond bewegen terwijl ze ontsnappen.

zijn de meest prominente soorten gekweekt voor hun uiterlijk.

Stonecrop, Jade plant, Sedum, en Hen-and-chicks Family.

Wat gebruikelijk is onder alle leden van de familie Crassulaceae is dat ze allemaal dicotyledon zijn. Er zijn variaties in groeigewoonten variërend van struik-tot boom-achtige, met een aantal voorkeur aquatische omstandigheden. Er zijn meer dan 1400 soorten in de familie onder 35 geslachten.

Soorten in dit geslacht hebben dikke stengels. Elk is een pluche plant met vet bladeren die zijn gerangschikt in rozet vorming. Ze kunnen oranje bloesems of witte degenen die uit een centrale buis uitsteken. Een van de meest opvallende planten in zijn geslacht is de.

Cotyledon heeft lange, stick-achtige en vlezige bladeren.

Dit is een van de meest voorkomende succulenten op de markt vandaag. Youll vinden Cotyledon bladeren in tegengestelde formatie, rond soms houtachtige stengels. De bloemen zijn soms penduleuze en soms knolachtige en vorm als een neergeslagen klok. De bloemen produceren kleine bruine zaden nadat ze bloeien en vervagen. Varkens oor succulent is het meest populaire lid van het geslacht, met bosjes roze bloemen die het oog verblinden.

De jade plant is een heerlijke sappige soort.

Met 200 soorten in dit opvallende geslacht, het is geen wonder dat veel mensen voor hen opkomen. Sommige van deze planten zijn vorst tolerant, en velen zijn gebruikelijk onder succulente telers en verkopers.

is een populaire soort, met zachte, driehoekige bladeren die op een piramidevormige manier rond een centrale stam samensmelten.

) is een boomachtige succulent die veel verschillende soorten heeft, die allemaal interessant zijn in hun groeipatronen en bladkleuren. Een ander opvallend lid van deze familie is.

die een beetje groeit als aloë, met kleine planten langs de bladrand. Ketting wijnstok en Hens en Chicks zijn twee andere verbluffende leden van dit geslacht.

Panda planten fuzzy bladeren maken een echte verklaring.

Kalanchoe succulenten zijn gebruikelijk in kinderdagverblijven en kruidenierswinkels. Ze hebben kleine 4-petaled bloemen die cluster en zitten opop stengels. De bloemkleuren variëren van wit tot geel tot roze en oranje. Hun bladeren zijn wasachtig en glanzend groen.

heeft mooie gele bloemen die tussen andere planten in een tuin pop.

) heeft mooie zachte, fuzzy groenachtige bladeren met paarse tips.

) is een zeer gebruikelijk en gemakkelijk te verspreiden succulent in dit geslacht.

) is mogelijk de meest herkenbare van het geslacht.

De Zwarte Prins echeveria is prachtig en uniek.

Echeveria succulenten zijn soms altijdgroen en andere tijden loofachtig. Alle 150 soorten zijn inheems in Noord-Amerika, Midden-Amerika en Zuid-Amerika. Deze compacte rozettes zijn vol met fel gekleurde bladeren, die nakomelingen produceren veel zoals aloë doet. Velen zijn waard planten voor vlinders.

is een soort die is geclassificeerd als een echeveria, en geen agave, ondanks zijn naam.

is een verbluffend diep paars lid van de soort ook.

Graptopetalum zijn inheems in het zuidwesten van de woestijn, in het bijzonder Arizona en Mexico.

Deze rozetvormende vaste planten zijn inheems in Mexico en Arizona. Hun bladeren zijn zilvergrijs tot wasachtig roze, en hun bloemen zijn wit of roze, zitten bovenop een lange dunne stengel. De meest voorkomende hiervan is de moeder van Pearl plant.

Pachyphytum viride produceert een ongewone bloem.

De dikbladige soorten van het Pachyphytum geslacht houden van hoge hoogten in Mexico. Ze hebben rozet vormen en vertakking scheuten die uit stoffige, ronde, blauw-groene bladeren tevoorschijn komen. De bloemen bloeiwijze hangt over de plant en is wit, roze, of roodachtig. Maanstenen is de meest populaire van het geslacht.

Een close-up van de tricolor geel, rood en groene bladeren van deze aeonium variëteit.

Aeonium succulenten hebben bladeren gerangschikt rond een centrale stengel in een dicht gevormde rozet. De bloemen hebben 6 tot 12 bloemblaadjes secties en bloei slechts één keer. De meeste zijn van de Canarische Eilanden, maar sommige zijn uit Noord-Afrika. Sommige leden van het geslacht zijn vleesetende.

is een mooie hybride soort in dit geslacht.

Orostachys spinosa produceert pups, zoals de meeste rozetvormige succulten doen.

Meer dan de helft van de soorten Orostachys zijn inheems in China. Ze worden gekenmerkt door ovaten bladeren die afwisselend zijn en vaak paarse stippen op hen in een rozet formatie. In hun tweede groeijaar vormt een rozet bloem zich op een centrale stam, bloeiend wit, groenachtig, roze, of roodachtige bloemen. Elke bloei produceert een klein zaad. Chinese Dunce Cap is een gemeenschappelijk lid van dit geslacht.

Meisjes zullen groeien op offshoots uit de hen, dan produceren wortels.

Sempervivum succulenten zijn dichte mat en rozet-vormende planten die afkomstig zijn uit het Midden-Oosten. Ze zijn altijd groen, met licht tot donkerder groene bladeren die vaak worden getipt met paars. De meest beroemde van deze planten is de.

Terwijl bloemen stengels variëren, alle vormen van dit geslacht bloeien zes tot acht-geïnstalleerde bloemen die variëren in kleur van lichtgroen tot roze.

Sedeveria Hummellii is een hybride van de Jellybeans en Geschilderde Lady planten.

Deze succulenten zijn hybriden van Sedum en Echeveria planten. Ze produceren dicht gevormde bladrozetten die veel lijken op bloemen. De dikke, gewatteerde bladkleur varieert van zilverblauw tot blauw-groen. Bloemen ontstaan tussen bladeren aan de zijkant van de rozet en variëren in kleur van geel tot roze. Sedeveria x Hummelii is potentieel een van de meest populaire van dit hybride geslacht, met dicht verpakte spookachtige groene bladeren die roze tips hebben.

Sedum rubotinctum heeft een glanzende, onderscheidende look als een geleiboon.

Sedum succulenten zijn grote planten die komen in vele verschillende kleuren. Ze kunnen fungeren als kruipende grondbedekking of struiken voor het onderste deel van een landschap. Ze zijn jaarlijks, tweejaarlijkse, of vaste plant. Sommige zijn herfstbloeiers, terwijl anderen liever bloeien in het voorjaar en de zomer. Bloemkleuren hebben een breed scala, en zo doen bloemsoorten. Het is geen wonder dat dit het geval is met meer dan 450 soorten toegewezen aan de familie.

Ghosty is een grijsgroene cultivar die zeer populair is geworden.

zijn hybriden van Sedum en Graptopetalum. Ze delen de kenmerken van sedum in hun lange stengels, en die van Graptopetalum in hun wasachtige roze bladeren. Deze dicht gerangschikte rozet zijn zeer vergelijkbaar met de Echeveria succulent.

California Sunset is een geliefde vorm van dit geslacht.

Hier kun je mieren zien op de bloemen van Euphorbia tirucalli.

Alle leden van Euphorbia afscheiden latex in hun wortels. Dat is de reden waarom het aanbevolen dat kwekers handschoenen dragen wanneer ze pot of transplantatie hen. Ze zijn allemaal sporen met verschillende wortelsystemen ook. Sommige hebben grote knolwortels, en hebben allemaal verschillende groeigewoonten. Sommige zijn cactus-achtig, sommige hebben een struikgroei patroon.

Leden van dit geslacht zijn uit Zuid-Afrika, Ethiopië en Latijns-Amerika. Terwijl er een Australische soort opgenomen hier, het is gezien opnieuw toegewezen aan een ander geslacht. Alle leden zijn vaste plant, met alternatieve bladeren gerangschikt rond een centrale stengel. Alle bloemen in dit geslacht hebben vijf bloemblaadjes en rijpen in een capsule die zaden bevat. De bloemen zijn allemaal een vorm van roze ook. Een van de populaire soort in het geslacht is de.

Othonna euforbioides groeit als een succulente struik.

Dit geslacht bevat ongeveer 90 soorten succulenten die vaste planten en struiken zijn. Ze worden gekenmerkt door lange slanke bladeren die afwisselend zijn gerangschikt en schaars op trailing stengels. Stengels variëren in kleur, en bloemen doen dat ook. Een van de meest interessante van dit geslacht is Ruby Ketting.

Deze Peperomia clusifolia Jellie, evenals de meeste peperomias, worden gekweekt door stekken.

Ze hebben grote wasachtige bladeren, trailing of stout stengels, en grote bruine of gele conische bloemen. Ze zijn afkomstig uit tropische gebieden van Noord-Amerika. Groeien minder dan 1 voet in hoogte, ze worden vaak gekozen voor schaduwrijke tropische tuinen waar ze kunnen bestaan in een regenwoud-achtige omgeving. Bladeren zijn hartvormig of lansvormig, en meerdere kleuren worden geassocieerd met elke soort. Een veel voorkomende en leuke peperomia te groeien is.

Portulacaria afra heeft een onderscheidende roodachtige stam.

Leden van de Olifant Bush geslacht omvatten de Olifant struik, Dwerg jade plant, en Cocon plant. Al deze succulenten look hebben houtachtige stengels en verschillende boom-achtige vormen. Sommige zijn zeer klein, terwijl anderen kunnen groeien zo groot als een kleine boom. De bladeren zijn klein en rond en groeien dicht langs takken.

Hoe te groeien Sorrel Microgreens Snel en gemakkelijk.

Groeiende komkommers In een pot: Tips En Tricks.

Ik creëerde Epic Tuinieren om te helpen leren.

hoe om het even wat te groeien, ongeacht waar ze leven in de wereld.

Epic Tuinieren is lezers-ondersteund. Wanneer je koopt via links op onze site, kunnen we een affiliate commissie verdienen. Als Amazon Associate, verdienen we uit kwalificerende aankopen.

Te koop bij winkels zoals Groenrijk, Tuinland en Intratuin.

Hiervoor is geduld noodzakelijk.

Een Cycas revoluta is erg makkelijk in onderhoud. De plant kan dit gemakkelijk opnemen. Ze zorgen voor gezelligheid in huis, verminderen stress en houden de lucht gezond. Denk bijvoorbeeld aan een plek op zolder of in de slaapkamer.

Cycas revoluta - totale hoogte 50-60 cm - pot Ø 14 cm.

Het leuke aan de Cycas is dat hij binnen als kamerplant kan staan, maar ook buiten als kuipplant. Cycas panzhihuaensis - stam 60 cm - 2 kop - totale hoogte 180 cm - pot Ø 45 cm [PALLET]. Soorten die 123planten regelmatig verkoopt, zijn: Cycas Revoluta, Cycas Rumphii. Belangrijk: factoren zoals luchtvochtigheid in huis, temperatuur en de lichtinval zijn in ieder huis weer verschillend. De bladeren kunnen tot 2 meter lang worden en de plant zelf tot 3 meter, met vele zijscheuten.

 komt uit de familie Cycadales.

Oudere exemplaren kunnen een stamhoogte van 3 m bereiken met bladeren tot 2 m lang. De bladeren ontrollen zich van de basis naar de top (als bij varens). Elke maand wat meststoffen toevoegen. Uw specialist in exotische planten en bomen. Zorg voor een grote kuip waar hij naar hartelust wortels kan aanmaken. Hij gaat mits de goede verzorging een heel mensenleven mee. Wil je gepersonaliseerde informatie ontvangen over jouw tuin?.

op de bladeren kunnen ontstaan door teveel water, koude (tocht) of door een schimmelziekte.

Direct voor een raam op het noorden is ook mogelijk. Bemest de binnenplant met vloeibare voeding in de lente en zomer. Bij een gebrek aan licht zullen nieuwe bladeren buiten proportie lang worden. Direct uitzaaien bij een bodemtemperatuur van 25-30° C. nl vergelijk je eenvoudig verschillende planten, webwinkels, tuincentrums en aanbiedingen. "); xajax_UpdateAttributeFieldsFloatingBasket(xajax. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. Ook zal te weinig licht de kans op rot vergroten, omdat de plant minder water verbruikt.

De bladeren worden bruin als je ze vaak met de handen aanraakt.

container-order-button > span'). (valse sagopalm) is werkelijk oeroud en de plant kan op zich ook erg oud worden. De lente heeft de voorkeur omdat eventueel beschadigde wortels dan sneller herstellen. Cycassen verbruiken weinig water. Gebruik geen hydrokorrels op de bodem, het stilstaande water wat zich tussen de hydrokorrels verzameld kan minder gemakkelijk door de wortels worden bereikt en gaat rotten. Planten kunnen niet goed tegen plotse grote veranderingen. html(hNewPrice); eUnitElement. Maak nu gebruik van de kortingscode FS20%DISC082022 en pak 20% korting op alles. Je hebt de meeste keuze, ze worden kant-en-klaar met pot geleverd, en het is vaak voordeliger dan het tuincentrum.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas palm informatie

Scherpe aanbiedingen - Verse planten met garantie - Altijd snel thuisbezorgd.

Hiervoor geldt: Speciale voeding voor palmen, een keer per maand.

Vooral tussen maart en oktober, de groeiperiode. Cycas Revoluta informatie & tips - Plantengids - FloraStore. Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen. Het is raadzaam deze te snoeien en de kamerplant dichterbij het raam te plaatsen. Check de verzorgingstips en plaats de plant op een goede plek in huis. Bovendien krijgt het blad van de cycas zijn mooie glans in het blad terug nadat deze een flinke sproeibeurt heeft gehad.

 Verpot de plant in de lente of direct na aanschaf.

Je kan hem in de volle zon zetten, maar in mijn ervaring groeit hij het best in de halfschaduw. ' + iNewStaffelPrice; ePriceElement. ' + iNewStaffelPrice; ePriceElement. Geef de Cycas tijdelijk meer water wanneer deze een nieuwe bladkrans aanmaakt. Cycas Revoluta (Varenpalm) kopen? Tips & weetjes. Check aanbiedingen en kies jouw favoriete plant!. container-order-button > span'). Vooral de Cycas Revoluta is goed verkrijgbaar in de Nederlandse handel. Wil jij een nieuwe kamerplant kopen, maar geen zin om naar het tuincentrum te gaan? Online bestellen van de Vredespalm is dan een uitstekende optie.

// Zodra er op laad meer is geklikt komt er een hash in de url, dan dus onthouden dat er daar op is geklikt.

De Cycas Revoluta kom je soms ook tegen als: Vredespalm en Cycaspalm. Het kan soms wel tot een jaar duren voordat de Cycas een nieuwe bladkrans aanmaakt. Plaats deze kamerplanten daarom niet te ver van het raam. Zaaihandleiding voor Cycas - La Palmeraie. Gebruik ook speciale Vredespalm plantenvoeding om hem te laten bloeien en groeien. +/- 299 359 miljoen jaar geleden ontstaan in Zuidoost-Azië.

Bijgaand delen wij een aantal symptomen die regelmatig bij deze plant optreden (mogelijk ook interessant:.

container-order-button > span'). Cycas panzhihuaensis - stam 80 cm - totale hoogte 200 cm - pot Ø 55 cm [PALLET]. Schildluizen kunnen een ware plaag vormen. Daarbij check je hier populaire online tuincentra die jouw Vredespalm komen bezorgen.

Ga naar volgend artikel

Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen