Als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre

11 ideeën van RHS Chelsea 2022 die prachtig werken in echte tuinen - The Middle-Sized Gardening Blog.

als uw tuin is groter dan een binnenplaats, maar kleiner dan een acre.

11 ideeën van RHS Chelsea 2022 die prachtig werken in echte tuinen.

Of misschien zelfs om het oneens te zijn over wat wel en niet een tuin maakt?.

Maar dan ga je naar huis en kijk naar je eigen complot. Hoe kun je een deel van die magie introduceren? En kunnen sommige van de ideeën in de showtuinen eigenlijk het antwoord zijn op een probleem waar je al een tijdje over nadenkt?

Geen mos en korstmossen moordenaars meer! Laat uw containers weer, zoals in de binnenplaats tuin (top) voor een vochtig klimaat De betoverde regentuin ontworpen door Bea Tann. Of zou je deze plat getopte hawthorn bomen in de vaste planten met liefde tuin door Richard Miers?

Ik heb net bezocht RHS Chelsea 2022. Dit zijn de ideeën die ik denk dat zal ook schitteren in onze eigen tuinen.

Het gebruik van textuur in muren, hekken en grenzen.

Het is gemakkelijk om grenzen te vergeten wanneer je denkt over hoe je echte tuinen te ontwerpen. Maar hun verticale ruimte geeft je zo'n kans om stijl, kleur en interesse toe te voegen aan je tuin.

Bijvoorbeeld, de Stitchers Garden ondersteunt het goede doel Fine Cell Work. Het leert gevangenen om mooi naaldwerk te maken, dat wordt gebruikt door vele top interieurontwerpers. De ontwerper van de Stitchers Garden, Frederic White, heeft een combinatie van staal en rieten gebruikt voor de paviljoens, en een mix van materialen voor het hekwerk.

De combinatie is prachtig getextureerd en zou toevoegen aan elke beplanting.

De Stitchers Garden van Frederic White voor Fijn Cell Werk. De texturale kwaliteit van de muren en paviljoen echt de bloemen en zou je meer kijken in de winter.

Donkerbruin of brons voor muren en structuren.

Donkergrijs of zwart is gebruikt als een achtergrond in de hedendaagse tuinen voor een tijdje. Het laat echt planten prachtig zien en laat de oppervlakken licht achteruit gaan.

Een donkere achtergrond laat planten echt prachtig zien! Een klein deel van de Moedertuin voor Moeders door Pollyanna Wilkinson.

De Moeders Voor Moeders tuin Deze Too Shall Pass is ontworpen door Pollyanna Wilkinson. Een reeks van brons-tonige muren en boogbruggen creëren een intieme ruimte. Ze maken ook een perfecte achtergrond voor planten. En je zou kunnen stellen dat elke kleur in het bruin/brons spectrum is een meer natuurlijke keuze voor een tuin dan donkergrijs. Hoe dan ook, het schilderen van uw muren, pergola's en omheining donker geeft de tuin een echte lift.

Wicker en bronzen achtergrond detail van Pollyanna Wilkinsons prachtig ontwerp voor RHS Chelsea 2022. Ze waarschuwt dat deze donkerbruinen er buiten heel anders uit kunnen zien dan in, dus gebruik verftesters buiten in plaats van naar binnen te kijken.

Donkerbruin/brons is zeker een opkomende kleur die ook hier te zien is op de Alitex stand op RHS Chelsea 2022.

Vrijstaande gebogen muren in echte tuinen.

Andy Sturgeon is een van de hoogst gedecoreerde bekroonde tuinontwerpers. Zijn ontwerpen verleggen altijd de grenzen van tuinontwerpen en kunnen heel conceptueel zijn. Maar hij heeft ook een uitstekend oog voor schoonheid en detail. Er zijn altijd elementen om mee naar huis te nemen.

In zijn The Mind Garden, een reeks gebogen, sculpturale muren zijn cascade en wervelen door de glooiende tuin als een handvol bloemblaadjes naar de grond gegooid.

Je zou een sectie of secties van gebogen muren kunnen gebruiken om ruimte te breken of intieme gebieden te creëren in een kleinere tuin, zoals Andy Sturgeon hier in de Mind Garden heeft gedaan. RHS Chelsea 2022 zal Andys laatste Chelsea tuin zijn, heeft hij gezegd.

Je wilt misschien niet een dozijn delen van gebogen muur verspreid door uw tuin (hoewel als je eenmaal Andys show tuin voor RHS Chelsea 2022, mag je!). Maar hoe zit het met een, geplaatst om de laatste stralen of de zon te vangen of om nieuwsgierige ogen te schild?.

Je zou zelfs een praktische ruimte of dumpplaats achter een kort gedeelte van gebogen muur kunnen verbergen. Niet dat woorden als dumpen grond passend voelen bij het kijken naar een Andy Sturgeon tuin, want het concept is altijd prachtig en de beplanting is goddelijk.

Andy's gebruik van korte secties van gebogen muur op een helling creëert een lucht van mysterie de moeite waard te denken als je een hellend terrein. Het is ook de moeite waard te vermelden hoe het kiezen van soortgelijke tinten van materiaal voor de treden en de muren maakt de hele tuin voelen zo vredig.

Je zou dit idee ook kunnen gebruiken om meer privacy te creëren in je tuin. Er is meer privacy advies hier in.

Tot nu toe zien we vooral levende muren op plaatsen waar er weinig meer groeit. Bijvoorbeeld, er is een goede woonmuur in de buurt van Stratford International station, het creëren van een spatje groen in een zee van beton.

Maar mensen zijn steeds meer het toevoegen van levende muren aan echte tuinen. Kleine tuinen profiteren van extra groeiende ruimte. En het maakt het hele gevoel zo veel groener, evenals het zijn meer wilde dieren vriendelijk.

Op de Meta Groeien voor de toekomst tuin ontworpen door Joe Perkins, het gevoel is van een bostuin. Het idee is om de verbinding tussen planten en funghi in bossystemen showcase. Er is een lage bakstenen muur geplant met varens en andere planten. Dit zou relatief gemakkelijk zijn met de huidige modulaire levende muur plantsystemen. En er is ook planten tussen plavers.

Planten tussen bestratingen en levende muren verhogen het groen in een tuin. Er zijn nogal wat planten die het niet erg vinden om kort te worden bezaaid, zoals Creeping Thyme. Uit de Meta growing For the Future tuin van Joe Perkins.

Vibrante kleur in planten, potten en vijvers.

Er waren een paar tuinen op RHS Chelsea 2022 die vibreerden met kleur. Ze raakten echt mijn aandacht en tilden mijn geesten op.

De St Mungos Putting Down Roots Garden ontworpen door Cityscapes (Darryl Moore en Adolpho Harrison) roept een stedelijk park op. Met verkeerd gestreepte omheining en gerecycleerde containers, het majors op helder roze en oranje. Ik keerde terug naar deze tuin meerdere malen omdat ik hield van het. En het deed me echt denken aan het leven in binnenstad Londen.

Recycle industriële grootte containers te gebruiken als potten of vijvers, verf ze in heldere kleuren. De St Mungos Putting Down Roots tuin door stadsgezichten.

Het ongebruikelijk voor show tuinen te zijn gebaseerd op echte tuinen, maar deze is eigenlijk gebaseerd op ontwerper Jason Williams eigen 18e verdieping balkon. Dus hij echt geëxperimenteerd met wat werkt en wat doet niet op balkon tuinen.

De Wilde Keukentuin van Ann Treneman is charmant en zeer relateerbaar aan degenen die eetbaar willen worden in echte tuinen, zelfs als ze zeer beperkte buitenruimte hebben.

Met behulp van gerecycleerde gegalvaniseerde containers, kweekt ze wilde eetbare planten en bomen, inclusief aquatische eetbaarheden. Het ziet er zo slim uit, vooral met de gegalvaniseerde potten en containers.

Deze Wilde Keuken van Ann Treneman is zo mooi, en let op hoe de donkere muur de beplanting en de gegalvaniseerde potten afzet.

Er is advies voor het kopen van gerecycleerde of teruggewonnen artikelen voor de tuin in.

15 manieren om uw tuin te transformeren met gerecycleerde troep.

Dit is echt een van de meest interessante ideeën die ik zag op de show (Ik heb een volledig interview met de ontwerpers komen in een toekomstige post). Het was op een andere van de Balkontuinen, de Jay Day tuin ontworpen door Flock Party (Alison Malouf en Angela Choi).

Je kunt staan en zitten op het balkon, maar het raster biedt bescherming aan de laag van mos en varens groeien beneden. Met klimmers omhoog de muren en boven, dit creëert een hele groene ruimte.

Dit balkon is ontworpen om wilde dieren, vooral vogels te ondersteunen. Het idee achter het raster is dat je een groen gebied kunt creëren om te groeien, maar je kunt er nog steeds op staan. Onder de roostervloer, zijn er mossen en varens, die goed groeien in schaduwomstandigheden. Vogels en insecten hebben toegang tot onder het raspen aan de zijkanten van het balkon. En je kunt het raspen wanneer je nodig hebt om te wieden of zorg voor de planten.

Ik denk dat dit kan worden aangepast aan het creëren van groeiende ruimtes in kleine kelder gebieden. En misschien kan het ook worden aangepast om parkeerplaatsen voor auto's te creëren terwijl het handhaven van groei onder?.

Flat-topped bomen voor stijl in echte tuinen.

De vaste plant met liefde tuin ontworpen door Richard Miers was een prachtige eeuwigdurende tuin en heel klassiek in vele opzichten. Echter er waren veel hedendaagse aanrakingen die het ongetwijfeld een tuin voor RHS Chelsea 2022. Een van deze was de plat-topped hawthorn bomen. Flat-topped bomen zijn een slimme manier van het introduceren van bomen in kleinere (of zelfs grotere tuinen. Richards keuze van hawthorn updates een land boom voor een slimme stadstuin.

Je moet heel zorgvuldig naar deze foto kijken om te zien dat de hawthorn bomen plat zijn getopt omdat er bomen achter hen staan. Zijn een van de verschillende slimme hedendaagse aanrakingen in de prachtige klassieke Vaste planten met liefde tuin door Richard Miers.

Er zijn meer meerjarige grens tuin ideeën in vaste planten Made Simple and How to Create a Beautiful Perennial Garden.

Sarah Eberle is een andere dramatische conceptuele ontwerper die de grenzen verleggen. Toen ik zag haar 30 voet hoge watervallen over een gekarteld klif gezicht voor RHS Chelsea 2022, Ik dacht niet dat het zou worden opgenomen in een post over ideeën voor echte tuinen. De gekarteld klif gezicht ziet eruit als rotsen, maar is eigenlijk Medite Smartply, sponsors van de tuin en fabrikanten van duurzame hout-gebaseerde panel producten.

Maar toen zag ik de achterkant van de tuin waar de look wordt gerepliceerd in binnenlandse tuin grootte. Het zou een opvallende water functie en een oog vangend gebruik van een muur. Perfect voor echte tuinen, in feite.

Er is een reusachtige versie van deze waterval in de voorzijde van Sarah Eberles Medite Smartply Bouwen van de toekomstige tuin voor RHS Chelsea 2022. De klif gezicht is gemaakt van duurzame hout-gebaseerde panelen door Medite Smartply.

Pin om inspiraties te onthouden voor echte tuinen van RHS Chelsea 2022.

En ik zal in de komende maanden andere ideeën en interviews uit de show halen, dus als je meer wilt.

voor een gratis wekelijkse e-mail van de Middlesize Garden.

Bespaar tijd, moeite en geld in uw middelgrote tuin.

The Middlesized Garden is een deelnemer aan de Amazon Associates LLC, een affiliate reclameprogramma ontworpen om een middel te bieden voor sites om reclamekosten te verdienen door reclame en linking naar Amazon.

3 top tuin privacy tips hoe om uw tuin te laten kijken en voelen meer prive!.

10 gemakkelijke zorg groenblijvende potten voor het hele jaar door impact.

Gemakkelijk zorg groenblijvende potten om interesse en structuur toe te voegen aan uw tuin het hele jaar door. 10+ plantenkeuzes voor groenblijvende bomen, struiken en grassen voor potten.

Ik heb gedebatteerd over de cruciale kwestie van welke kleur mijn schuur te schilderen. Schilderen van uw schuur transformeert uw tuin. En de verf zal ook langer duren.

8 stappen naar de lange dunne tuin van uw dromen.

Emma en Mel verhuisden naar een huis in Pinkster met een lange dunne tuin. Ze kwamen uit een Londense flat met een kleine binnenplaats: Ik heb gedroomd over hoe ik.

Hekken voor privacy 9 geweldige ideeën voor tuin screening.

Hekken voor privacy hoe om uw tuin of achtertuin meer prive, plus nieuwe hekken ideeën uit de 2021 shows. Wat je moet weten om het juiste hek voor uw tuin te kiezen.

De 8 beste perfect-voor-privacy tuin bomen.

De beste tips bij het kiezen van perfect-voor-privacy tuin bomen. Welke bomen om te kiezen, waar ze te planten en hoe om uw tuin privé te maken.

© 2022 The Middle-Sized Garden - Gardening Blog.

Ongeautoriseerd gebruik en/of duplicatie van dit materiaal zonder uitdrukkelijke en schriftelijke toestemming van de auteur en/of eigenaar van deze sites is strikt verboden. Uittreksels en links kunnen worden gebruikt, mits volledige en duidelijke krediet wordt gegeven aan De Midden-Gesized Tuin met passende en specifieke richting naar de oorspronkelijke inhoud. Foto's van de site kunnen worden gekocht, alstublieft.

Sorry, uw blog kan geen berichten per e-mail delen.

Gebruik 1/4 van de dosering welke staat aangegeven op de verpakking van de .

Sommige Cycas revoluta kunnen er wel 15 jaar over doen om te bloeien als ze in een pot staan.

Over het algemeen zijn ze probleemloos, maar als u tijdens het groeiseizoen gele bladeren ziet, is de kans groot dat de palm niet genoeg voedingsstoffen krijgt. Omdat de Cycas een langzame groeier is, heeft de plant niet per se extra voeding nodig. Dit kun je zelf creëren door een bakje water op de radiator te zetten wanneer deze aanstaat. Doet jouw Cycas het niet zoals je had verwacht? Dat kan gebeuren! Iedere plant heeft zijn eigen unieke behoeften dus de zorg is niet altijd even eenvoudig. Dit kun je helpen voorkomen met een pot met drainagegat (zoals. Er zijn plantsticks te koop die gedurende een lange periode langzaam voedingsstoffen afgeven. Dit zorgt ervoor dat de grond beter draineert. Maximaal 2 meter voor een raam op het op westen of oosten.

Een ongeglazuurde terracotta plantenbak is een goede keuze, omdat het water daardoor kan verdampen in plaats van in de grond te blijven zitten, waar het de plantenwortels kan beschadigen.

Knip deze zo dicht mogelijk bij de stam af. De Cycas in de juiste omstandigheden duizend jaar oud kan worden en daarom symbool staat voor een leven lang. Het gebladerte van deze plant is zeer aantrekkelijk, wat hem tot een populaire keuze maakt bij huis-tuinders. De stamhoogte van de Cycas kan tot 7 meter hoog worden, maar heeft hier 100 jaar voor nodig omdat de plant langzaam groeit. Wanneer je niet teveel wilt nadenken over de gewenste temperatuur van een plant is de Cycas de perfecte keuze. Bloemen komen voor bij een mannelijke cycas met een stam van ongeveer een halve meter. Cycassen staan het liefst op een gemiddelde tot een .

De Cycas palm is redelijk giftig.

In de zomer is het raadzaam water te geven wanneer de grond begint op te drogen. Bij goede verzorging zal de plant goed groeien en elk jaar nieuwe bladeren maken. Vooral oudere exemplaren zoals die van Sunshine Grow Ornamentals hebben een stam. De vrouwelijke soorten krijgen bloemen die nauwelijks zichtbaar zijn. Elke temperatuur onder 20 graden leidt echter tot vorst en plantsterfte. Zeker als kamerplant is de watergift afhankelijk van de plantgrootte, temperatuur en lichtintensiteit. Deze zijn zeer geschikt voor de Cycas. Zo kan de Cycas revoluta al zijn. De sagopalm kan ook worden vermeerderd door deling.

Dit komt omdat de Cycas erg langzaam groeit.

Ze doen het goed in helder maar indirect licht, dus plant ze aan de kant van uw huis die niet naar de ochtendzon gericht is. De juiste grond voor je Cycas is niet altijd genoeg. Bij de Cycas kunnen mannelijke soorten goed zichtbaar tot bloei komen. Raakt jouw Cycas onverhoopt toch besmet? Dan vind je op Plantje. Plaats de plant buiten bereik van dieren en kinderen. Omdat het blad relatief hard is, zal het de plant niet schaden, maar uiteraard wil je liever geen ongedierte op de plant. De Cycas revoluta groeit zeer langzaam en produceert één nieuw blad per jaar.

Als de plant zichtbaar bloeit, gaat het om een mannelijke Cycas.

Wanneer de plant nieuwe blad gaat aanmaken heeft de plant weer meer water nodig.

Dit doe je door de kamerplant steeds dichter bij het raam te plaatsen. De Cycas palm is onderdeel van de familie Cycadales, ook wel de Palmvarens. Voor de verzorging van jouw Cycas revoluta. De Cycas bloeit maar alleen in de natuur en is dus een. Herhaal dit proces eens per 3 jaar.

Denk hierbij aan pokon palm voeding of pokon kamerplanten voeding.

Hij doet het mooi in de huiskamer, maar ook op het terras is het een juweeltje! Kweker van dit product:. Gebruik 1/4 van de dosis die op de verpakking van de meststof staat aangegeven. Indien een complete 'veer' geel wordt, dien je deze zo dicht mogelijk bij de stam af te knippen. De Cycas revoluta kan zowel buiten als binnen groeien, afhankelijk van het plaatselijke klimaat. Zoals de meeste tropische planten houdt hij van vochtige omstandigheden die u in stand kunt houden door de kamer te vernevelen of een luchtbevochtiger toe te voegen. De sagopalm is een prachtige palmboom die zo in uw huis past.

Denk hierbij aan te weinig licht en voeding uit de grond.

De ideale pH-waarde is neutraal tot licht zuur. Verpot de plant wanneer deze te groot wordt in een nieuwe pot die minstens 20% groter is dan de oude. van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het onderhoud, maar het onderhoud is over het algemeen probleemloos. De Cycas Revoluta is de meest voorkomende Cycas soort in Nederland. Gebruik een zeer scherp mes, of een tuinschaar om de tros te verwijderen, maar zorg ervoor dat er een groot aantal wortels aan elke stek blijft zitten. Raam op het noorden: 0 meter afstand (direct voor het raam). Pas echter op met de overgang naar direct zonlicht. Indien dit niet mogelijk is, kun je het beste voor een van onze.

Veelgestelde vragen

  • Wat kost cycas verzorging

Zet de plant dan meer in de schaduw waar het nog wel voldoende daglicht kan krijgen.

De Cycas revoluta groeit niet bijzonder snel, waardoor je deze kamerplant niet vaak hoeft te verpotten.

Direct voor een raam op het noorden is ook mogelijk. De Cycas sproeien is niet noodzakelijk, maar bevordert absoluut de gezondheid. Wel raden we aan om de bladeren af en toe te. Zon laagje water kan wortelrot veroorzaken. Een grotere pot stimuleert de groei, verhoogd de gezondheid van de plant en creeërt een grotere waterbuffer omdat de grond meer vocht kan opnemen.

De Japanse sagoplant groeit goed in elke goed doorlatende grond.

' + iNewStaffelPrice; ePriceElement. De plant haalt hier namelijk eerst alle voedingsstoffen uit. De wortels zijn gevoelig voor te veel water. De Cycas palm is makkelijk in onderhoud. Deze trossen moeten in het voorjaar van de volwassen plant worden afgesneden. De sagopalm komt van nature voor in warme delen van Japan en is een zeer langzaam groeiende plant. Doordat de bladeren van de Cycas revoluta erg hard zijn, is deze. Geef niet meer water dan de grond kan absorberen.

Geschikt voor kantoortuin en groenprojecten.

Intex Ultra Frame XTR zwembad 488×122 cm. Jouw Cycas palm ziet er hierdoor mooi glanzend uit én kan ook meer. Staat de plant in de zomer buiten, pas dan op met de overgang naar direct zonlicht. Dit voorkomt wortelrot als gevolg van overbewatering.

De sierwaarde neemt toe naarmate de plant ouder wordt.

De sagoplant is technisch gezien een cycade.

Giet water direct op de potgrond en niet op de stek. Wil je weten hoe je jouw Cycas vredespalm het beste kunt verzorgen? Onze Cycas kweker Alex van Kwekerij Duijn-Hove vertelt je er alles over! Alvast in het kort over Cycas verzorging:. In de winter kan je Cycas gemakkelijk een week zonder water. Vrouwelijke Cycassen kunnen ook bloeien, maar deze zijn haast niet zichtbaar.

Een regelmatige sproeibeurt houdt de Cycas palm gezond en zorgt ervoor dat je palm weer straalt, door de verwijdering van het stof.

van een categorie weergave met floatingbasket aangeroepen als er attributen geselecteerd moeten worden. Geef deze kamerplant nooit plantenvoeding in de herfst of winter. Wanneer je wel wilt verpotten, kies dan voor een pot die minimaal 20% groter is dan de huidig pot. Zodra de kamerplant in de kern nieuw blad gaat aanmaken heeft de plant meer water nodig. In de winter kan de grond 4 tot 6 weken droog gehouden worden.

LEES ALLES OVER PLANTEN DIE GIFTIG ZIJN VOOR KATTEN ».

Cycas Verzorging tips & informatie - 123planten. Geef de cycas tijdelijk meer water als ze een nieuwe bladkrans aanmaakt. De Cycas wordt vooral gewaardeerd vanwege zijn sierlijke bladeren op een stoere en robuuste stam. In de oerwouden van Zuidoost-Azië is de Cycas gewend aan een vochtige omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een plek op zolder of in de slaapkamer.

Zorg er wel voor dat de plant ook buiten de juiste hoeveelheid water en licht ontvangt, zoals beschreven in de verzorgingstips op deze pagina.

Kleuren veel bladeren in korte tijd geel? Dan heeft de plant mogelijk. Bij een gebrek aan licht zullen nieuwe bladeren buiten proportie lang worden. Zorg ervoor dat u een vloeibare meststof gebruikt die geschikt is voor kamerplanten.  Zoals hierboven al beschreven staat, kan je het gele blad het beste verwijderen. Omdat het harde blad weinig dieren verleidt om erop te kauwen is het risico beperkt. "Ik heb een Strelitzia besteld bij Decorum en ik ben blij verrast door de kwaliteit! Alles zat mooi en goed stevig verpakt en de kwaliteit was uitzonderlijk. Zoals bij de meeste planten, zal stilstaand water of drassige grond leiden tot wortelrot. De Cycas revoluta is een langzaam groeiende plant met aantrekkelijke groene bladeren.Of ga een palmboom kopen bij Teeninga Palmen

Of ga een bananenplant kopen of een Yucca Kopen